TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar SEYMER’le gülümsüyor

El Sanatları Kurslarına katılan kadınlar, 2 ayda çok şey öğrendi

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2014 21:50
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2014 20:50
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar SEYMER’le gülümsüyor

Kadınlar SEYMER’le gülümsüyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Seyhan Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren SEYMER’de kurslar devam ediyor. Özellikle kadınların ağırlıklı olarak rağbet gösterdiği SEYMER El Sanatları Kursu kadınlara hem moral ve motivasyon sağlarken, kadınların ev ekonomilerine de katkı sunmalarına yardımcı oluyor.

SEYMER kursiyerleri ile yaptığımız söyleşide neden kursu tercih ettiklerini sorduk. Kadın kursiyerler boş vakitlerini buralarda değerlendirerek stres attıklarını ve ev ekonomilerine de katkı sunduklarını anlattı. Kursiyerlerden Ülkü Suhan, kendisinin 2 aylık kursiyer olduğunu aktardı. Burada el sanatları ile ilgili bu süre zarfında çok şeyler öğrendiğinin altını çizen Suhan, öğrendiklerini pratiğe dökerek yaptıkları ürünleri satıp ev ekonomisine katkıda bulunduklarını belirtti.

ÇOK ŞEY ÖĞRENİYORUZ

Kursiyerlerden Kamile Uğu ise, SEYMER kurslarına katılarak, el sanatlarını öğrendiklerini anlattı. Bu kursa gelerek hem motive olduklarını kaydeden Uğu, “Burs sayesinde moral motivasyonumuz yükseliyor. Stres atıyoruz. Boş zamanlarımızı burada değerlendiriyoruz. Biz kadınlar için çok büyük önem taşıyor bu kurs. Yapabileceklerimizin farkına varıyoruz. Burada yalnızca el sanatları kursu yok. Bilgisayar ve benzeri kurslarda mevcut.  İsteyen istediği kursa katılıp kendini geliştirebiliyor” dedi.

KADINLARA TAVSİYE ETTİ

Kursiyerlerden Hekmet Birbiçer ise, arkadaşlarının söylemlerine tamamen katıldığını belirtti. Tüm kadınlara bu kursları tavsiye eden Birbiçer ise sözlerini şöyle sürdürdü; “Burada boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Bizlere ruhsal yönden çok katkısı oluyor. Bunun yanı sıra cüzi miktarda bir maddi kazanımımızda oluyor. Ekonomik anlamda yaptığımız ürünlerin satışından para kazanıyoruz. Bizi düşüncelerden uzaklaştırıyor. Tüm kadınların buraya gelerek boş vakitlerini el sanatları ve benzeri kurslara katılmaya davet ediyorum.”

Öte yandan önceki Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi önünde kadınların yaptıkları ürünleri sergiledikleri görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.