TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkent okullarından şehit madenci yakınlarına yardım

Özel Başkent Okulları ilkokul öğrencileri ve okula aile birliği tarafından Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasında şehit olan 18 aileye kıyafet ve gıda yardımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Başkent okullarından şehit  madenci yakınlarına yardım

 
ADANA (İHA) - Okul öğrencilerinin kermes düzenleyip topladıkları paralarla ve evden getirdikleri kıyafetlerle hazırlanan yardım paketleri 28 Ekim tarihinde meydana gelen maden kazasında şehit olan madencilerin ailelerine dağıtıldı.

RECEP DEDEYE YOĞUN İLGİ
İlkokul Müdürü Hasan Büyükçerçi, okul aile birliği üyeleri ve 4. sınıflardan temsili 5 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yardım hareketinde madenci oğlunun cenaze töreninde yırtık ayakkabılarıyla görüntülenen Recep dedenin yanına gidildiğinde duygulu anlar yaşandı.
İnsanların acılarının yardımlarla dinmeyeceğini belirten Özel Başkent Okulları ilkokul müdürü Hasan Büyükçerçi, “Ermenek de kaybettiğimi yurttaşlarımızın ailelerinin acılarına ortak olma amacıyla buradayız. İnsanların acıları yardımlarla dinmez. Önce istihdam yaratılması gerekiyor. İnsanlar bu yardımlarla belirli süre geçinirler ama 5-10 yıl sonra nasıl olacak sürekli yardım duygusu içerisinde olamazlar. Bizim burada temel prensibimiz Türk insanı olarak acılarını bilen ve bunlara kendi olanakları üzerinden katkı sağlamaya çalışan bir kurumuz” şeklinde konuştu.
Madende oğlu Mehmet Tokat’ı kaybeden baba Ahmet Tokat oğlu hakkında konuşurken duygulu anlar yaşadı. Tokat “Keşke o gün o madene gitmeseydi. Şuanda oğlunu bizleri böyle gözü yaşlı bıraktı. Konuşamıyorum artık boğazım düğümleniyor” dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.