TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ata’yı ve devrimlerini anlattılar

Çukurova Belediyesi’nin ‘Her Ayın 19’unda Saat 19’da’ adı altında yıl boyunca gerçekleştireceği etkinliğin ilki Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ata’yı ve devrimlerini anlattılar

Araştırmacı yazar Eren Erdem ve gazeteci Barış Yarkadaş’ın konuk olduğu ilk etkinlikte Başkan Soner Çetin, ‘‘Etkinliğimize katılımı görünce anlıyoruz ki, ne kadar doğru bir şey yapmışız. Artık size duyurmamıza bile gerek yok. Her ayın 19’unda saat 19.00’da bileceksiniz ki Atatürk ve Cumhuriyet paneli var’’ dedi.

 

‘‘DEVRİMLERİNİ UNUTTURAMAZLAR’’

 

‘Her Ayın 19’unda Saat 19’da’ adı altında gerçekleşen etkinliğinin ilki gazeteci yazar Barış Yarkadaş ve araştırmacı yazar ve ilahiyatçı sosyolog Eren Erdem katıldı. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan panelde gazeteci yazar Barış Yarkadaş, ‘‘Atatürk ve Cumhuriyetimizin değerleri için toplanan bu kalabalığı görmek beni çok memnun etti. Konuştuklarımızın, yazdıklarımızın boşa gitmediğini şu an görüyorum. Atatürk’ü ve O’nun devrimlerini unutturmak, onun heykellerini yıkmak istiyorlar. Buna izin vermeyeceğinizi ve sahip çıkacağınızı biliyorum’’ dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yarkadaş, Atatürk’ün kadın erkek eşitliğini sağlayan devrimlerini ve Çankaya Köşkü’nün oluşum sürecini anlattı.

 

BU KALABALIK UMUT VERDİ

 

Atatürk hakkında bilinmeyenlerin dile getirildiği panelde araştırmacı yazar Eren Erdem Cumhuriyet ve İslamiyet ilişkisini verdiği anlamlı ve çarpıcı örneklerle masaya yatırdı. Katılımcılardan çok fazla sorunun geldiği panelde Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Barış Yarkadaş ve Eren Erdem’e çiçek vererek teşekkür etti. Çetin, ‘‘Bizim ‘Her Ayın 10’unda Saat 10’da Ata’nın Huzurunda’ etkinliğimizin yanında ’Her Ayın 19’unda Saat 19’da’ bu salonda buluşacağız. Bu coşkulu kalabalığı görmek beni çok umutlandırdı’’ diye konuştu. Toplantıya katılanlara Gürkan Hacır’ın ‘Çoban Ateşi’ kitabının ücretsiz dağıtımı yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.