TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seydi amca ile dobra dobra

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, 2014’ü gazetemize değerlendirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2015 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seydi amca ile dobra dobra

  Seydi amca ile dobra dobra

 

 

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA(İLKHABER) - Şanlıurfa Ak Parti Milletvekili Seyit Eyüpoğlu, 2014 yılının son gününde İlk Haber Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Eyüpoğlu Güvenç’e süre verilmesini istedi Fakıbaba’nın ise son 2 yılda hiç iş yapmadığını iddia etti.

Şanlıurfa Ak Parti İl Yönetimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Seyit Eyüpoğlu, İl Başkanlık görevi verilen Zeynel Abidin Beyazgül’ün eski bir partili olduğunu dile getirerek “Şanlıurfa’da Beyazgül eski partili, yıllarca ilçe başkanlığı yaptı. Refah Partisi döneminde Beyazgül parti içerisinde olsun genel merkezde olsun tanınmıştır. Tabi bu süreçte ismi çıkınca bize de danışıldı. Ben ve diğer vekil arkadaşların çoğu Beyazgül’e destek verdi. Kimin ne dediğini tam bilmiyorum ama biz 5-6 vekil olarak fikrimizi açıkça beyan ettik. Tabi genel merkez de bu konuda araştırmaları oldu. Urfa’daki teşkilatlarda da adı öne çıkınca tabi şansı daha da yükseldi ve görev verildi.” dedi.

EŞİNDEN VE ÇOCUKLARINDAN 28 GÜN İZİN İSTEDİM

Şanlıurfa’da siyaset yapmanın zor olduğuna dikkat çeken Seyit Eyüpoğlu, siyasette dargınlık küslük olmaması gerektiğini vurgulayarak “Siyasette birlik ve beraberlik çok önemli. Özelikle bildiğiniz gibi yıllarca il başkanlığı yaptım. Bu süreçte ben hiçbir akrabamı ne teşkilata aldım ne de müsaade ettim. Ben il başkanıysam bu bana da yeter, aşiretime de. Gerisi hemşerilerimize kullanmamız lazım. Ben hep bu zihniyetle siyaseti sürdürdüm. 2011 seçimlerinde Allah rahmet eylesin Ahmet Beyaz 1991 seçimlerinden beri hep karşımda çalıştı. 2011 seçimlerinde  beni 2. Sıraya aldılar. 2. Sıranın yükü çok ağırdı boynuma yüklenen bir sorumluluk var o sorumluluğu hiç unutmamak lazım bir sabah kalktım dedim ki Mamuca’ya gideceğim. Ahmet Beyaz bizi kapıda karşıladı. Seçime kadar 28 gün var, Çoluk çocuktan 28 gün izin istedim. Yanımda olsun dedim. Allah rahmet etsin, bize o günlerde destek oldu. Siyasette kin gütmedim, hep veren el oldum.” diyerek sözlerini sürdürdü.

URFALI BAKAN OLMALI

Şanlıurfa’nın Urfalı Bakan çıkarabileceğini belirten Eyüpoğlu, “2015 seçimlerinden sonra oluşacak kabinede bakanın Urfalı olması için Başbakan Davutoğlu ile birkaç kez görüştüm. Güven oyu aldığı günden beri ayaktayım. Sayın başbakanım kendime bir şey istediğim yok tahsilden dolayı bakan olamam. Ama Urfa’nın Urfalı Bakan’a ihtiyacı var. Tabi rahmetli Mustafa Kılıç, rahmetli Cenap  Gülpınar, kulağını çınlattığımız Necmettin bey bu memlekete temiz hizmetler verdiler. Hayatta olanlar, Allah milyon kere razı olsun ahirete gidenler de Allah gani gani rahmet eylesin mekanları cennet olsun, diyorum. Ama yeni kabinede artık Urfalı bakan istiyoruz.” diye konuştu.

GÜVENÇ’E SÜRE VERİN BAŞARACAK

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasıyla bazı yeni düzenlemeler yapıldığını aktaran Milletvekili Eyüpoğlu “Bazı eksiklikler aksaklıklar olabilir. Eksik varsa önce ben söylerim. Düzelmesi için elimden geldiğince destek olmaya çalışırım. Tabi uzman kadroyu kurmak kolay değil. Yani bu kadroyu oturtana kadar hizmetten biraz uzak kalındı, kalınmadı değil ama bilerek değil. Büyükşehir’de diğer belediyelerde herkes canla başla çalışıyor. Mesela Haliliye belediyesi görüyorsunuz, Başkanın doğru dürüst odası yok. Gelen evraklar, sehpalarda. 3-4 tane Şube müdürü bir odada oturuyor. Bu çalışma ortamı değil. Ama yine de olağanüstü gayret sarf ediyorlar. Önümüzdeki aylarda Urfa için önemli projeler hayata geçirilecek. Ben işin içindeyim. Görüyorum neler yapıldığını.” dedi.

Belediye’nin çalışmalarının Milletvekili seçimlerinden önce artacağını savunan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Eyüpoğlu “Tahmin ediyorum ki etkilemez. Seçime kadar Şanlıurfa’da fark edilecek işler olacak. Örneğin iki ay içerisinde Kara Kuvvetleri Komutanı Genel Kurmay Başkanı Urfa’ya gelecekler ve Tugay’ın yerinin devir teslimi için önemli adımlar atacaklar. Şanlıurfa’ya böyle büyük projeler lazım. O da bu Belediye kadrosunun listesinde. Şanlıurfa’da büyük değişimler olacak.” dedi.

FAKIBABA SON 2 YILDA TURİST GİBİ DURDU

Bir önceki Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın son 2 yılda Turist gibi durduğunu dikkat çeken Eyüpoğlu “Ne zaman arasak falanca ülkede filanca ülkede. Fakıbaba’nın hizmeti oldu, Temizlik konusunda çok önemli işler yaptı. Ama büyük projesi yoktu. Kenti güzelleştirdi, makyaj yaptı. Son 2 yılında resmen turist hayatı yaşıyordu. Ne zaman Fakıbaba’yı ne zaman arasak, telefona çıkan kişi Fakıbaba’nın ülke dışında olduğunu söylüyordu. Son zamanlarında Fakıbaba vatandaşlarla da görüşmüyordu. Sıkıntısı bulunan bir vatandaşımız için bizzat ben kendim Fakıbaba’ya yönlendirmeme rağmen vatandaşı saatlerce bekletip ondan sonrada işlerini bahane ederek görüşmedi. Başkan Yardımcılarına sevketti. Onlarda vatandaşı kabul etmedi. Senin hakkın yok Urfalı’yı kapıdan kovmaya. Sen Urfa’ya öyle borçlusun ki  Urfalılar seni bağımsız seçti. Sen bunu unutamazsın. Bu insanlara sırt çeviremezsin.” Şeklinde konuştu.

FAKIBABA AK PARTİ’YE ÇALIŞMADI ADAY YAPMAZLAR

Fakıbaba’nın Ak Parti’den aday gösterilmeyeceğini savunan Eyüpoğlu “Ben bu duruma karanlık bakıyorum. Yani Ak Parti de aday olabilmesi ihtimalini çok zor görüyorum. Çünkü Fakıbaba son yerel seçimlerde Ak Parti için çalışmadı. Tavırları ve açıklamaları herkes tarafından değerlendirildi. Genel Merkezinde dikkatinden kaçmaz. O yüzden ihtimal vermiyorum.” dedi.

VALİ KÜÇÜK ÇOK İYİ ÇALIŞIYOR

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün Urfa’ya gelmesiyle büyük bir sanayi hamlesi başladığına dikkat çeken Seyit Eyüpoğlu, “Sağ olsun valimiz öyle büyük bir gayret içindeki nerede bir iş adamı görse Urfa’ya davet ediyor ve misafirliğe ağırlıyor. Bu duruma birçok kez şahit olmuşum. Asayiş konusunda emniyet müdürümüz ve alay komutanımız oldukça başarılı. Yorgunluk ve uykusuzluk nedir bilmezler gece geç saatlere kadar ayakta olduklarına bir çok kez şahit oldum. Kobani olayları sürecinde Valimizin Alay Komutanımızın ve Emniyetimizin yapmış oldukları yardım ve çalışmalar takdire şayandır. İleriye yönelik yapmış oldukları çalışmalarla birçok eylem ve olayın önüne geçmiş ve huzuru sağlamışlardır.” şeklinde konuştu.

2015 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE ADAY OLACAĞIM

2015 haziran ayında yapılacak Milletvekili seçimlerinde aday olacağını belirten Seyit Eyüpoğlu “Olmayacak, bırakacak” dedikodularına da son noktayı koydu. 2015 Milletvekili seçimlerinde yeniden aday olacağını aktaran Seyit Eyüpoğlu, “Evet Adayım” diyerek kısa ve net konuştu.

PARALEL URFA’YA KUMPAS KURDU

Son zamanlarda kendisi ile ilgili altı boş haberler çıktığına dikkat çeken Seyit Eyüpoğlu bunun Ak Parti’yi yıpratmak için bir kumpas olduğunu vurguladı. Eyüpoğlu bölgede sevilen bir isim olduğunu ve seçime yakın zamanda bu tür haberlerin çıkmasının kamuoyunun gözünden kaçmadığını sözlerine ekledi.

Eyüpoğlu “Paralel Örgüt ile ilgili cesurca konuşan bendim. Her konuşmamda Paralel yapının üzerine gittim. Paralel Yapı nerde bir güçlü adam varsa kirletmek için ellerinden geleni yapıyor. Bu konuyla alakalı o gazeteci  beni aradı. Ben Milletvekili olmadan önce alınmış bir ihaleydi. İhalesiz verilmiş gibi yansıtılmış yanlış. Hatta şu an elektriğe zam gelmesine rağmen oğlumun zammın bir bölümünü almadığını öğrendim. Zarar ediyor. Ama Organize’de her gün elektrikler kesiliyordu. Şimdi kesilmiyor. Bundan daha iyi ne olabilir. Ben bunları söyledim ama bu benim beyanatımı hiç yayınlamadı. Kendi kafasındakileri yazdı. Beni Arap kesimi, Suruç, Bozova, Viranşehir, Merkez köyler bilir. Herkes beni sever. Ben bugüne kadar herkese iyilik yaptım. Kötülüğüm olmadı. Çünkü babamızdan böyle gördük. Bende çocuklarıma öyle öğretiyorum. Bazı gazetelerin manşetine aleyhime yazılar yazıldı bu durumla ilgili bu haberi yapan gazeteye dava açtım ve benimle ilgili asılsız haberler yaptıklarından dolayı onları perişan ettim. Bana yapılanlar bir kumpas. Urfa’da bunlar araştırmalarını yapıyorlar ve Seydi Eyüpoğlu’nu leke ve çamur atmaya çalışıyorlar. Çamura bulanmasa da izi kalsın düşüncesindeler. Çünkü ben olmasam BDP büyür MHP güç kazanır ve AK parti zayıflar düşüncesindeler.” dedi.

HALEN KİRADA OTURUYORUM

4 dönem milletvekilliği yaptığını aktaran Seyit Eyüpoğlu “Ankara’da kirada oturuyorum. Ama evimde her gün on kişi kahvaltı yapar, akşam yemeklerini misafirsiz yemem. Herkes bilir Seydi amca hem Urfa’da hem Ankara’da amcalığını yapar. Yolda mı kalmış, Seydi amcayı ararlar, hastanede hastası mı var? Seydi Amca. İnanın Gün geliyor ayı zor çıkarıyorum ve çocuklarım bana maddi destek sağlıyor. Allah misafirlerin eksikliğini vermesin mecliste ve evimde beni ziyarete gelen vatandaşlarımın sayısı oldukça fazla. Elhamdülillah Allah misafirlerimin eksikliğini vermesin. Rahmetli babamın tavsiyesi sabah kalktığımda ve yatmadan önce “Ya Rabbi bizlere yalnız ekmek yedirme” diye vasiyet de bulundu. Ben de diyorum ki Ya Rabbi beni misafirsiz bırakma.” diye konuştu.

Eyüpoğlu Yılın son gününde İlk Haber Gazetesi Şanlıurfa temsilcisi Sedat Atilla’ya teşekkür ederek “Sedat Atilla’yı biz yıllardır tanıyoruz. Şanlıurfa’ya katkıda bulunmuş büyük bir gazetecidir. Biraz daha renkli olsun diye bizi yılın son gününe bıraktı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ediyorum.2015 yılının ülkemize huzur ve refah getirmesini diliyor, barış sürecinin bir an önce çözümlenmesini kalpten diliyorum.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.