TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mekke'nin fethi kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1384. yılı dönümü Adana’da kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2015 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2015 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Mekke'nin fethi kutlandı

Mekke'nin fethi kutlandı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1384. yılı dönümü Adana’da kutlandı.

Menderes Spor Salonu'nda gerçekleştirilen program Kuran'ı Kerim tilaveti, ilahi okunması ile başladı. Ardında ise derneğin tanıtım filmi izletildi. Daha sonra burada açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik derneği Adana Şube başkanı Abdulaziz Kranşal günün anlam ve önemine değindi.

Ardından konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Mekke'nin tarihteki önemini anlattı. Turhan, Sarıkamış'ta, Mekke ve İstanbul'un fethindeki, Çanakkale'deki şehitlerle alakalı sadece anma programı yapmadıklarını ifade ederek, "Şehitlerimizi yad etmek, anmak çok önemli ama fetihlerin ne mana ifade ettiğini, bizim için dünyanın birçok bölgesinde zulümler yaşanırken bu fetihlerden ne anlamlar çıkarmamız gerektiğini bu çalışmalarda değerlendirmemiz lazım" dedi.

Dünyanın çoğu yerinde Müslümanların çeşitli sıkıntılar çektiğini belirten Turhan, "Dünyanın neresine bakarsanız bakın Müslümanlar bin bir türlü sıkıntı, işkence ve dertlerle karşı karşıya. Neredeyse her ramazan ayımızı bir Müslüman coğrafyasıyla geçiyoruz. Sizler geçtiğimiz ramazanda birçok defa protestolar yaptınız. Hangi İslam coğrafyasını konuştuk? Filistin'i Gazze'yi konuştuk. Ondan bir yıl önceki ramazanda ne konuştuk? Mısır'daki 5 binden fazla şehidimizi konuştuk. Ondan önceki ramazanda da nereyi konuştuk? Arakan'da ki binlerce şehidimizi konuşmuştuk. Arakan'da Müslümanların gözleri önünde annelerin ve babaların ellerini bağlayarak yanan ateşin içerisine attılar. Bu zulümler, bu işkenceler, bu sıkıntılar varken biz Çanakkale'nin, Sarıkamış'ın, fetihlerin bittiğini iddia edebilir miyiz? Fetihler ve mücadeleler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Programa ezgileri ile Mustafa Özcan Güneşdoğdu, hafızlardan Ali Ramazani, Hacı Tunç, Grup Endüliz Bayram Genç katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.