TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücret 1600 TL olmalı

Adana Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri asgari ücrete yapılan 58 TL’lik zammı protesto etti.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Asgari ücret 1600 TL olmalı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri asgari ücrete yapılan zammın işçileri memnun edecek düzeyde olmadığını savunarak basın açıklaması yaptı.

Adana Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri ellerinde çeşitli döviz ve Bayrakları ile Atatürk Parkı içerisinde toplandı. Burada grup adına basın açıklaması yapan Adana Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Fatih Attar, 2015 yılı için asgari ücret oranının belirlendiğini ancak bu rakamın asgari ücretle çalışanları memnun etmediğini ileri sürdü. Asgari ücretin yılın ilk döneminde 949 TL olduğunu, ikinci yarısında ise Bin TL olduğunu hatırlatan Attar, “Türkiye’de 5 Milyon’un üzerinde asgari ücretli bulunmaktadır. Aileleri ile birlikte bu rakam15 Milyonu bulmaktadır. Bu kadar insan açlık sınırının altında yaşamını idame ettirilmeye mahkum edilmiştir.” dedi.

Türkiye’de açlık sınırının 1400 TL, yoksulluk sınırının ise 4 Bin TL’ye yaklaştığına dikkat çeken Attar, “Asgari ücret ise bu rakamların çok altında kalmıştır. Türk işçisi aldığı asgari ücret ile ev geçindirmek, çocuk okutmak ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak başarısını göstermektedir. Türk işçisi kaderi ile adeta baş başa bırakılmış, açlığa mahkum edilmiştir. Açıklanan bu ücreti kabul etmemiz mümkün değildir. Yapılan 58 TL’lik zamla asgari ücret her zaman olduğu gibi sefalet ücreti olmaya devam etmektedir. Asgari ücret bir sosyal politika tedbiri görülmeli ve bu ücret en azından açlık sınırından az olmayarak 1600 TL olarak belirlenmelidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.