TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BEYAZGÜL DÖNEMİ

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı’nın 5. Olağan İl Kongresi tek listeyle gerçekleşirken, Milletvekili Gülpınar’ın sevenleri salonu tıka basa doldurdu

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2015 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2015 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BEYAZGÜL DÖNEMİ

Sedat ATİLLA

ŞANLIURFA (İLKHABER) - Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığının 5. Olağan İl Kongresi, yapıldı. Tek liste gidilen kongrede Zeynel Abidin Beyazgül İl Başkanı seçildi.

GAP Arena Kapalı Spor Salonunda yapılan Ak Parti İl Kongresine ilk defa katılan isimler de oldu. Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve yardımcıları Fevzi Yücetepe, Habip Aslan ile Emin İzol, partinin il kongresine ilk defa katılan isimler oldu. Salona gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Fakıbaba ile tokalaştığı görüldü. Kongrenin yapılacağı salonu ise Milletvekili Kasım Gülpınar'ın sevenleri doldurdu.

AĞIR TOPLAR KONGREYE KATILMADI

Kongreye katılacağı söylenen isimlerin salonda olmadığı görüldü. Bakan Çelik dışında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun da katılması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Süleyman Soylu’nun dün kongrenin yapılacağı salonu kontrol etmek üzere Urfa’ya geldiği, ardından Mardin’e geçtiği öğrenildi. Genel Merkezden katılan tek isim ise Ak Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın oldu. Ankara’da geçirdiği trafik kazası sonrası uzun süredir görünmeyen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar da kongreye katılan isimler arasında yer aldı. Kaçar’ın henüz tam iyileşmediği ve sekerek yürümesi dikkatlerden kaçmadı. 

HÜDAPAR’IN ADAYI DA KONGREDE

Salondaki kalabalık arasında dikkat çeken bir isim de bulunuyor. 30 Mart yerel seçimlerinde HÜDAPAR’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Emin Güneş de kongrenin yapılacağı salonda bulundu.

SALONU TERK EDENLERE UYARI

Partililerin salonu terk ettiğini gören Ak Parti Şanlıurfa İl Koordinatörü “Salonu terk etmeyelim. En fazla 45 dakika ya da 1 saate kongremizi tamamlamış oluruz” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati ile Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu kongreye gecikmeli olarak katıldı.

Salonu Gülpınar Sevenleri Doldurdu

Kongreye Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar damgasını vurdu. Salonda protokolün isimleri tek tek okunurken, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın isminin okunmasıyla salon adeta yıkıldı. AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Kongresi bugün yapıldı. Kongreye Tek liste giden Zenelabidin Beyazgül Şanlıurfa AK Parti yeni il başkanı oldu. Kapalı spor salonun yarısından fazlasını Kasım Gülpınar sevenleri doldurdu. Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın salona gelmesiyle ayaklanan partililer Gülpınar tezahüratları yaptı. Kongre sonrası çıkışta Gülpınar izdihamı yaşandı. Partililer Gülpınar’ın yanına ulaşmak için adeta bir birleriyle yarıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.