TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtuluş coşkusu

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü törenle kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2015 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kurtuluş coşkusu

ADANA (İHA) - 5 Ocak Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Atatürk Parkı’ndaki anıta çelenk sunuldu. Yağmur altında gerçekleşen çelenk töreninde, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve sivil toplum kuruluşları sırayla Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

ETKİNLİKLER YAĞMUR NEDENİYLE SPOR SALONUNA ALINDI
Sağanak yağış nedeniyle İstasyon Meydanı’nda yapılacak etkinlikler Menderes Spor Salonu’na alındı. Burada konuşan Başkan Hüseyin Sözlü, 5 Ocak’ın önemine değinerek, “Biz Adanalılar olarak şunu ifade edebiliriz ki 19 Mayıs 1919’da Atatürk’e Samsun’a çıkma gücünü veren Adanalılar diyebiliriz. Bugün unutmamamız gereken ecdadımızın verdiği mücadeleyi hafızamızda hep diri tutmalıyız. Bugün bağımsızlık mücadelemizi burada ifade ederken, unutmamız gereken bir şey var ki; bu bağımsızlık mücadelesinde ağır bedel ödenmiştir” dedi.
Birlik ve beraberlik çağrısı da yapan Sözlü, “Bugün huzurumuzu çekemeyen vardır. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar var. Dışarıdan ve içeriden bunu bozmak isteyenler olabilir. Sömürgeciler hala kendini muhafaza etmektedir. Dün Türk milletine karşı devam eden haçlı zihniyeti bugün, başka bir kılıfta kendini sunabilir. Onun için Türkiye’deki iç karışıklıkların sebebini bu manada iyi değerlendirmeliyiz. Bugün devletimiz, büyük bir milletin, büyük bir devletin geleneğinin temsilcisi olduğu için, bazı şımarıklıkları sabırla seyretmektedir. Ama sabrın sonunda da tepesine bir balyoz ineceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin iç savaş tehditlerinden korkacağını kimse aklına getirmesin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliği, bütünlüğü aziz Türk milletinin şeref ve namusudur. 5 Ocak bunu bize bir kez daha hatırlatmıştır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Pozantı Kaymakamlığı’ndan teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya” isimli bayrak, bisikletli sporcular tarafından spor salonuna getirilerek Vali Mustafa Büyük’e teslim edildi. Bayrak tesliminin ardından ise spor salonunu tıklım tıklım dolduran Adanalılara, tekvando, muay thai, halk oyunları ve jimnastik gösterileri sunuldu.
Kutlamalara, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.