TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar geri planda kalıyor

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)Yüreğir Şube Başkanı Nermin Tanrıverdi, ülkede yönetim biçiminden dolayı kadınların geri planda kaldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2015 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2015 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar geri planda kalıyor

Kadınlar geri planda kalıyor

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Cumhuriyet Kadınları Derneği  (CKD)Yüreğir Şube Başkanı Nermin Tanrıverdi, ülkemizde yönetimin biçiminden dolayı kadınların geri planda kaldığını söyledi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Kadınları Derneği Yüreğir Şube Başkanı Nermin Tanrıverdi, CKD’li kadınların yurdun birçok yerinde etkin bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı. Kadınların bir takım etkinlikler çevresinde bir araya gelmesi konusunda Yüreğir ilçesinde faaliyet göstermesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Tanrıverdi, “Bu çalışmalarda çok sayıda arkadaşımız görev aldı. Ülkemizde yönetim sisteminden dolayı kadınlarımız geri planda kalmıştır. Kadınlarımız sosyal hayattan uzaklaştırılmıştır. Kadınların yolunu ancak örgütlü olmak açar. Bundan böyle kadınlar örgütlü olmak ve istismara maruz kalmamak için Atatürk ilkelerinden laikliğin birinci planda tutmak zorundadır. İnanıyorum ki hem kadın haklarını hem de Türkiye’nin bütünlüğünü sağlamak tek çıkar yoludur. Laik bir toplumda öncelikle dinden arındırılması gereken siyasettir. Laiklikten uzaklaşan toplum, bilimden aydınlanmadan, çağdaşlaşmadan kopar. Bu yüzden toplum ne kadar çağdaş ise o kadar laiktir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.