TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESKİ BAKAN İMREN AYKUT, BAŞKAN ÖZTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

Eski Çevre Bakanı İmren Aykut, Adana’nın Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk'ü makamında ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2015 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2015 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ESKİ BAKAN İMREN AYKUT, BAŞKAN ÖZTÜRK’Ü ZİYARET ETTİ

ADANA (İHA) - Kendisinin de Kozanlı olduğunu, çocukluğunun Kozan’da geçtiğini ve fırsat buldukça Kozan’a geldiğini belirten İmren Aykut "Bu ziyaretimde Kozan Belediye Başkanı Sayın Musa Öztürk’ü tebrik etmeye geldim. Kendisinin belediye başkanı olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Kozan’a çok büyük ve önemli hizmetler vereceğine inanıyorum ve yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Kozan ve yöresinde zeytinciliğin geliştiğine dikkat çeken Aykut, Türkiye’de zeytin dikiminin sınırlandırılmaya çalışıldığını ifade etti. Dikilen zeytin fidanlarının uydudan takip edildiğini söyleyen eski Çevre Bakanı İmren Aykut, “Kozan’a gelirken yol boyunca geniş zeytin bahçeleri gördüm, demek ki bu bölge narenciye kadar zeytin üretimine de elverişli. Avrupa Birliği yeni zeytin ağacı dikilmesini istemiyor. Bu yüzden zeytin dikimi ülkemizde sınırlandırılmaya çalışılıyor. Ekilen zeytin ağaçları uydu aracılığı ile sayılıyor, fazlasına izin verilmiyor. Ama Kozan’da gördüğüm geniş zeytin bahçeleri beni hem sevindirdi hem de umutlandırdı. Çünkü diğer ürünlere göre zeytinin istikbali daha sağlam” diye konuştu.
Kendisini ziyarete gelen eski mesai arkadaşını misafir etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, İmren Aykut’un Kozan ve bölgeye çok faydalar sağladığını vurguladı. Aykut’un Kozan’ın yetiştirdiği en büyük bürokratlardan biri olduğunu söyleyen Başkan Öztürk, “Sayın bakanımız devlet kademesinde görev almış Kozan’ın yetiştirdiği en büyük bürokratlardan biridir. Kendisi bizim büyüğümüzdür, biz hep onun yolunda ilerlemeye çalıştık. Bir dönem onunla yakın mesai arkadaşlığı da yaptık, bilgisinden tecrübesinden istifade etmeye çalıştık. Görev yaptığı yıllarda Kozan ve yöresi her konuda onun desteğini aldı. Sayın Bakanın Kozan’a hayırlı bir evlat olduğuna inanıyorum. Sağ olsun lütfetmiş ziyaretimize gelmiş. Bizde geçmişte onlardan aldığımız ilham, birikim ve sinerjiyi Kozan’a yaymaya çalışacağız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.