TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Yardımcısı Çakır’dan “Okuma alışkanlığı ve kişilik gelişimi” konferansı

Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, çocuklara kitapları sevdirmek ve okuma alışkanlığı kazandırabilmek için onlara göre hazırlanmış, pedegojik anlamda gözden geçirilmiş kitaplardan verilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Yardımcısı Çakır’dan “Okuma  alışkanlığı ve kişilik gelişimi” konferansı

 

  ADANA (İHA) -Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde "Okuma Alışkanlığı ve Kişilik Gelişimi” konulu bir konferans gerçekleştirdi.
Konferansta konuşan Çakır, ‘’Sizlere şu kitabı göstermek istiyorum. ‘Baldaki Tuz’ belki de tanıdığınız bir yazarın kitabı Yaşar Kemal’in kitabı ve bu kitap cem yayınlarından 1974 baskılı, 5 ciltli ve 423 sayfa içinde Yaşar Kemal’in yazdığı çok harika, güzel makaleler var. Gazetelerden seçilmiş baskıya hazırlanmış bu fiyatın kitabı ne olabilir? Bu kitabı ben 1 TL’ye aldım 1 TL’ye’’ dedi.
Çocukların kalın kitaplara karşı bir antipatisi olduğunu söyleyen Şükrü Çakır, şunları kaydetti:
‘’Masanızın üzerinde büyük ciltli kitapları çocuklara takdim etmek, buyur karıştır demek doğru değil onlara kesinlikle bol resimli, içerisinde hareketleri olan büyük harfli kitapları göstermeliyiz. Onlara bunları takdim etmek daha doğru şöyle söyleriz ‘ufak atta civcivler de yesin’ o küçük çocuklar sizin civcivleriniz değil mi? O zaman onların önüne kalın kitapları koymak ve göstermektense küçük kitapları onlar için hazırlanmış pedagojik anlamda gözden geçirilmiş bu kitapları vermemiz daha doğrudur. O nedenle evlerinde bir oda iki oda kitap tutan aydın dostlarımızın bu kitaplarını ya bir kütüphaneye ya da kendi adını oluşturacakları bir kültür merkezine vermelerini oralarda güven altında tutmalarının uygun olduğunu düşünüyorum.’’

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.