TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgentürk, gözyaşlarını tutamadı

Seyhan Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle TEGV 20. Yıl Etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2015 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2015 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Özgentürk, gözyaşlarını tutamadı

ADANA (İLKHABER) - Gazeteci, Belgesel ve Program Yapımcısı Nebil Özgentürk, Adana'da babası Süleyman Özgentürk'ün anısına düzenlenen gecede babasını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Seyhan Belediyesi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle TEGV 20. Yıl Etkinliği düzenlendi. Süleyman Özgentürk anısına düzenlenen geceye, gazeteci, belgesel ve program yapımcısı Nebil Özgentürk’te katıldı. Babası Süleyman Özgentürk'ü anlatırken gözyaşlarına boğulan Özgentürk, 400'e yakın belgesel çektiğini ancak belgeseli en çok hak eden babasının belgeselini çekmediğini söyledi. Özgentürk, “Kendi varlığım, kendi geçmişim ile ilgili ilk kez bu kürsüde konuşacağım. 400 yakın belgesel yaptım. Babamdan tevazuyu da öğrenmişiz galiba. 'Kendini çok anlatma' derdi bana. 'Başkalarını anlat' derdi. Oysa babamda bir belgeseli çoktan hak ediyordu aslında. Ben bu belgeselleri, Yaşar Kemal'leri, Rıfat Ilgaz'ları, İlhan Selçuk'ları, Can Yücel'leri ondan öğrenmiştim. Bu ülkenin güzel insanlarının hikayelerini 12 yaşındayken bana kendisi anlatırdı. Muhteşem bir tarih bilgisi vardı. Babam çok hak ediyordu aslında bir belgeselinin yapılmasını ama ısrarla o koca koca ekranlarda, dev kanallarda bir türlü 'babasını anlattı' dedirtmemek için mi, bilmiyorum bir kompleksten galiba. Ortada bu kadar ünlü insan varken ne derlerdi bilmiyorum olmadı işte yapmadım. Beki de babamdan öğrendiğim şey buydu" şeklinde konuştu.

"CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKANLARI ANMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Süleyman Özgentürk'ün örnek alınması gereken bir insan olduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise anılması gereken önemli bir insanı anmaktan, etkinliğe katkı koymaktan onur duyduğunu söyledi. Başkan Karalar, “Çok önemsediğimiz bir ağabeyimi anıyoruz. Ben çok eskiden beri Süleyman ağabey için anma etkinliği düzenlenmesi gerektiğini belirtiyordum. Kısmet bugüneymiş. Bundan sonra da Süleyman Özgentürk'ü anmaya devam edeceğiz. Bu tür insanları anmalıyız, meziyetlerini duyurmalıyız ki bu tür insanları örnek alsınlar. Çünkü böyle insanlar kalmadı. Süleyman Özgentürk çok aydın bir insandı. Herkesin okuması için çalışmış, okumanın önemlini anlatmış. Okul yapımında önemli katkıları olmuş. Kendi malını mülkünü eğitim için hibe etmiş. Bir dayanışma insanıydı. İnsanların dayanışmasını çok önemserdi. Böyle bir insanı anmaktan çok onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ünlü sanatçı Hüseyin Turan sahne aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.