TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇATOM’un burslu öğrencileri buluştu

Mardin İstasyon ÇATOM, hayırseverlerden elde ettiği paralarla okuttuğu bazı öğrencileri sabah kahvaltısında buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇATOM’un burslu öğrencileri buluştu

ÇATOM’un burslu öğrencileri buluştu

 

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Mardin İstasyon ÇATOM, hayırseverlerden elde ettiği paralarla okuttuğu bazı öğrencileri sabah kahvaltısında buluşturdu.

İstasyon ÇATOM Sorumlusu Özlem Avuka, girişimleri  ile  üniversiteyi çeşitli illerde okuyan ya da mezun olup iş hayatına atılan öğrencileri tanıştırmak amacıyla böyle bir organizasyona girdiklerini belirtti.  

Bir otelde verilen “1. Öğrenci Buluşması” etkinliğine Mardin Vali Yardımcısı Tolga Kamil Ersöz, Yeşilli  Kaymakamı  Elif Canan Tuncer  Ersöz ile İstasyon CATOM personeli katıldı.

Avuka, 2000 yılından bugüne kadar özellikle çoğu Kızıltepe, Nusaybin, Midyat ve Derik  ilçelerindeki başarılı öğrencilerin seçilerek kendilerine burs sağlandığını ve bugün bu burs sayesinde  birkaç öğrencinin okulunu bitirdiğini ve bazılarının öğretmen, bazılarının da hemşire olduğunu belirterek  şöyle dedi:

 “Bu projemizle  bin 500 öğrenciye burs verdik. Toplanan para miktarı 5 milyon 600 bin Tl’dir.  ulaşmıştır. Biz sadece onların başarısı için, aile yapısını araştırmak ve bu burs verecek olan vatandaşlarımıza bilgilendirmek suretiyle eğitime katkı yapıyoruz. Burslar öğrencinin bankada açtığı hesap numarasına yatırılıyor. Bunun dışında derneğimizin hesap numarasına da para yatırılıyor.  Bizler de dernek hesabından çekip öğrencinin kendi hesabına parayı aktarıyoruz. Mardin merkezde sadece ilköğretimde 120, Lisede 130, üniversitelerde 250  öğrenciye burs sağladık. İlçeler hariç. Bu burslar STK tarafından hayır için yapılıyor. Burs verdiğimiz bir çok öğrencimiz mezun oldu.

Bizde ilk defa  bursla okuyan öğrencilerimizin bir kısmını bir araya getirerek hem tanışmalarını ve hem de başka sorunları olup olmadığını öğrenmek amacıyla kardeşçe, arkadaşça yan yana geldik.”

 Vali Yardımcısı Tolga Kamil  Ersöz de, burs alan öğrencilerle tanıştıktan sonra   yaptığı konuşmada bu etkinliğin örnek olacak bir etkinlik olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bizler de sizler gibi okuduk. Bu çalışmayı büyük takdirle karşılıyorum. Doğrusu Özlem hanımı tebrik ederim. Okuyan insanları bir araya getirmek için mutlaka bir “Burs Verme” derneği kurulması gerekir. Bu derneğin kurulması ile bugün binlerce insana ulaşmış olacaksınız, yardımcı olacaksınız. Bu hareket, sadece Mardin’de değil bütün ülke genelinde yaygınlaşmış olacaktır. Sosyal sorumluluk derneği kurulmasını tavsiye ederim. Bu çalışmalar ülke yararınadır ve kişilerin kariyer yapmasına katkı sağlamaktadır. Bu işler gönül işidir, gönül işinde çıkar ve menfaat olmadığı zaman insanlar arasında yeni doğuşlar ve iletişim sağlanmış olacaktır. Sadece dernek değil burs alan, veren, düşünen herkes kariyer sahibi olacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.