TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çatak’tan ÇGC’ye ziyaret

Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Çağlar Çatak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret etti. Çağlar Çatak, halk sağlığını önemsediklerini ve bu konuda önemli projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çatak’tan ÇGC’ye ziyaret

ADANA(İLKHABER) - Çatak, sağlıklı yaşam için günde en az yarım saat yürüyüş yapılmasından tuz ve şeker kullanımını azaltmaya, obezite ile mücadele için hareketli yaşamın özendirilmesinden beslenmeye kadar birçok konuda her kesimin duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Bu amaçla ilk etapta 4 adet ‘Sağlıklı Yaşam Merkezi’ oluşturacaklarını vurgulayan Çatak, burada diyetisyenden uzman danışmanlara kadar gerekli personelin bulunacağını, amaçlarının halkın sağlıklı yaşam için aktivitelere katılımını sağlamak olduğunu söyledi.

Merkezi idarenin yetkilileriyle olduğu kadar yerel yönetimlerin temsilcileriyle de projeler geliştireceklerini anlatan Çatak, özellikle okullarda narenciye ürünlerinin değerlendirilmesi ve öğrencilerin tüketimini artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de halkı ve sağlığını ilgilendiren tüm konulardaki projelere katkı sunmayı görev bildiklerini, bu alandaki çalışmalara destek verdiklerini söyledi.

Sağlıklı yaşam için atılan her adımın yanında yer alacaklarını vurgulayan Esendemir, bu kapsamda yöremizin zenginliği olan narenciye ürünlerinin okullarda değerlendirilmesi girişimini desteklediklerini, bunu ayrıca çocuklarda tüketim alışkanlığı yaratılması açısından önemsediklerini kaydetti. 

Ziyarette, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Ali Tanju Altunsu, ÇGC Genel Sekreteri Ömer Üney, Mali Sekreter Sabit Özkeser ve Yönetim Kurulu üyesi Mutlu Mete hazır bulundu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.