TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Boşnaklar 20. Yılını kutladı

Adana’da, 25 Ocak 1995 yılında kurulan Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği, 20. yaşını düzenlenen ‘’Dayanışma Gecesi’’ ile kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Boşnaklar 20. Yılını kutladı

ADANA(İLKHABER)  -  Hekimevi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Eski Çevre Bakanı Dr. İmren Aykut,  Adana Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Huzurevi Müdürü Nurdan Avcı, Bosna Hersek Cumhuriyeti İzmir Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş, Salcano bisikletleri sahibi Boşnak işadamı Salih Akgül ile Türkiye’nin değişik illerinden Bosna Hersek dernek başkanları ve Adana Boşnakları katıldı.

 

20 Yıl Vefası

 

Yönetim kurulu üyelerini yanına çağıran ve açılış konuşmasını yapan Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer, 20 yıldır güç birliği içerisinde büyük özveri ile hiçbir menfaat ve maddi çıkar beklemeksizin amatör ruhla ama profesyonelce zamanlarını, enerjilerini harcayan Adana Boşnaklarına vefalı ve güzel insanlar diye hitap etti.

 

Başkan Gezer, “Tarihimize, köklerimize, kültürümüze her zaman bağlıyız ve bununla da iftihar ediyoruz. Ülkemize sadakatle bağlı, hoşgörüyü ilke edinen, fikri, inancı, düşüncesi ne olursa olsun, karşılıklı saygı anlayışıyla adımız gibi Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür derneğiyiz” diye sözlerini tamamladı.

 

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek de yaptığı konuşmada Bosna Hersek’in her zaman yanında olduklarını ve olacaklarını söyledi. Bosna Derneği’nin de Adana’da faaliyet gösteren seçkin derneklerden biri olduğunu belirten Akyürek, büyük fedakârlık, özveri isteyen dernekçiliği 20 yıldır sürdüren Bosna Derneği yönetenlerini ve Adana Boşnaklarını kutladı.

 

Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş ise 1992 ile 1995 yılları arasında Bosna’da yaşanan katliamla birlikte Türkiye’de yaşayan Boşnakların kardeşlik, yardımlaşma ve kültürel amaçlı kurdukları derneklerin bugün federasyon çatısı altında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti.

 

Boşnak gençlerinin sergilediği Boşnak halk oyunları, Boşnak şarkılarının söylendiği gecede, 20. Yıl pastası konuklarla kesilirken, programın sonunda havai fişek gösterisi yapıldı ve dilek feneri uçuruldu.

 

- BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARET-

 

Bosna Hersek Cumhuriyeti İzmir Konsolosu Kemal Baysak, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Utaş,  Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer, Salcano bisikletleri sahibi Boşnak işadamı Salih Akgül ve bir grup dernek üyesi,  Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Akyürek’i makamında ziyaret etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.