TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emanet oylarımızı geri alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Burhanettin Bulut, MHP’ye giden emanet oyları geri alacaklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Emanet oylarımızı geri alacağız

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Burhanettin Bulut, MHP’ye giden emanet oyları geri alacaklarını söyledi.

CHP Genel Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde Adana İl Başkanlığı’na atanan Burhanettin Bulut, oluşturduğu yönetimi basına tanıttı. Parti İl binasında gerçekleşen basın toplantısında konuşan Bulut, yeni yönetim kurulunun oluşturulması ile ilgili olarak, Genel Başkan Kemal Kılıçtaroğlu ve partinin tüm katmanları ile görüştüğünü ifade etti.

CHP’LİLER ZATEN BİRER YÖNETİCİDİR

Beklentiler ve örgütün istekleri karşılığında yeni bir il yönetim kurulu oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Bulut, “Herkesi memnun edecek bir yönetim oluşturmamız elbette mümkün değil, ancak burada kimin olduğu değil, asıl olan tüm CHP’lilerin zaten birer yönetici olduğudur. Olabildiğince her kesimi kucaklamaya çalıştık .Ayrıca il yönetimi kadar CHP seçim komitesi hazırlığını da düşündük.Ancak oluşan yönetim kurulunun niteliği ve etkinliği dışında çok daha önemlisi, biz Adana’da CHP politikalarını, akademisyenlerle, emek ve meslek odalarıyla, sivil insiyatif sahibi derneklerle, işçi kesimi ve işverenlerle ile belirleyeceğiz ve yönetim dışında 100’e yakın gönüllü kadrosu ile bu politikaları, çalışmaları yöneteceğiz.” dedi.

100 BİN’E YAKIN OYUMUZ MHP’YE KAYMIŞTIR

Barışı savunan, özgürlükçü bir CHP iktidarı ile tekrar yönlerini batıya çevireceklerini savunan Bulut, “Adana’da son yerel seçimlerde 100 bine yakın oyumuz MHP’ye kaymıştır. Öncelikle bu emanet oyları istiyoruz. Yerel seçimdeki oyların çok üstünde oy hedefliyoruz. Bu amaçla halkla bütünleşmeyi, emek örgütleri ile işbirliği yapacağız. İş dünyası, dernekler ve resmi kurumlarla iyi ilişkiler içinde olacağız. Demokrasi adına hükümetin hukuk dışı uygulamalarına karşı mücadele eden başta TMMOB olmak üzere tüm kitle örgütlerinin yanında olacağız. Sınıfsal mücadele gereği kim eziliyorsa, kim haksızlığa uğruyorsa onun yanında olacağız.”diye konuştu.

HERKESLE BİR ARAYA GELECEĞİZ

Sadece partililerle değil, ülkenin gidişi adına endişe duyan herkesle bir araya geleceklerini kaydeden Bulut,”Her alanda etkin ve sözü dinlenen yerel yönetim kadrosu kuracağız. Adana’ya ilişkin başta işsizlik ve tarım olmak üzere, tüm yaşamsal sorunlarda, çözümün bir parçası olmaya çalışacağız. Tam ifade ile bilginin, üretimin ve yeniliklerin öne alındığı bir anlayışın yönetimi olacağız. Tüm partililerimizle, yoldaşlarımla halkın iktidarı için çalışacağız. Ülkenin bugün içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında CHP kadroları olarak bizler, parti içi çekişmeleri, anlamsız çatışmaları bir yana bırakacağız.Artık bir yönetim oluşmuş ve önümüzde tarihi bir seçim bulunmaktadır.Belki de Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerine gidilirken tüm enerjimizi, Adana’da CHP’nin birinci parti olması için harcamamız gerektiğini biliyoruz.” diye konuştu.

PARTİ İÇİ KISIR TARTIŞMALARLA HİÇBİR İLGİMİZ OLMAYACAK

Adana’da CHP siyasetini gülen yüzlerle ve siyasetin gereği olan saygı ve sevgi ölçeğinde yapacaklarını vurgulayan Bulut sözlerini şöyle sürdürdü; “Kişilerle, parti içi kısır tartışmalarla hiçbir ilgimiz olmayacaktır. Biz aldığımız sorumluluğun farkındayız. Haziran seçimlerine kadar sadece ülkenin geleceği ve CHP iktidarı için çalışacağız. Biz iktidar partisinin il yönetimi olmak adına bu zor görevi aldık.Bizler, zengin ve fakir arasındaki uçurumun her gün daha fazla derinleştiği, yasakların, yolsuzluk ve yoksulluğun sürekli arttığı, hak, hukuk ve adaletin yerle bir edildiği bir ülke yerine, çocuklarımıza daha özgür, daha demokratik ve adaletin hüküm sürdüğü yaşanabilir bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Biz halkımız için yola koyulduk, bu yolda yürürken haklılığımızı, programlarımızı toplumun her kesimine anlatacağız. Bizler Çukurova’nın bereketli topraklarında Orhan Kemal’iz. Bizler haksızlık ve hukuksuzluk karşısında İnce Mehmet’iz. Bizler Yılmaz Güney kadar cesuruz. Demokrasi, özgürlük ve adalet mücadelemizde herkesi CHP çatısı altında mücadele etmeye çağırıyorum.”

Ön seçim konusunda çalışmaları olacağını da anlatan Bulut, Çukurova Belediyesi Meclis Üyeliği görevinden de affını isteyeceğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.