TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllının zoruna bak!

Dolandırıcının tuzağına düşüp bankadan para çeken ve altın alan kişi, son anda kurtulunca, altını geri satmasından dolayı 100 TL zarar edeceğine üzüldü

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Akıllının zoruna bak!

  Akıllının zoruna bak!

 

 


ADANA (İHA) - Adana'da, telefonla aranarak kredi kartından para çektirilip altın aldırılan yaşlı adamı dolandırıcıların elinden polis kurtardı. Dolandırılmaktan kurtulduğuna sevinemeyen yaşlı adam, "Şimdi altınları satarken 100 lira zarar edeceğim" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
Edinilen bilgiye göre, Seyhan ilçesi, Yenibaraj Mahallesi'nde meydana gelen olayda, 61 yaşındaki Mehmet Kütük'ün telefonu çaldı. Telefonu açan Kütük'e karşısındaki kişi, kendisinin polis olduğunu söyleyip kimlik bilgilerinin PKK'nın eline geçtiğini, bu nedenle bir operasyon yapacaklarını, bunun için paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Ancak Kütük bankada parası olmadığını belirtince telefondaki kişi, Kütük'e kredi kartı olup olmadığını sordu. Kütük kredi kartı kullandığını söyleyince, "O zaman operasyon için gidin kredi kartından para çekin ve buna altın alıp söyleyeceğimiz yere bu altını bırakın" dedi. 
Bunun üzerine Kütük evden aceleyle çıkıp kredi kartından 2 bin 800 lira para çekip gidip altın satın aldı. 
Bu arada, dolandırıcılar yaşlı adama ulaşılmasının önüne geçmek için telefonu sürekli meşgul etti. Evden çıkarken ailesi ise durumdan şüphelenerek polisi aradı. Polis, yaşlı adamın gidebileceği yerleri kontrol etmeye başladı. Polis, Kütük'ü Yenibaraj Mahallesi'nde buldu. Polis, Kütük'e telefonu kapattırmayıp altınları koyacağı yeri sormasını istedi. Bunun üzerine dolandırıcı, bir boş inşaatın adresini verdi. Polis ile birlikte Kütük inşaata geldi ancak bir süre beklenilmesine rağmen kimse gelmedi. 
Dolandırılmaktan gerçek polis sayesinde kurtulan Kütük, "Ben şimdi ne yapacağım bu altınları versem 100 lira zararım olur" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
(FKE-SO-Y)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.