TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yüreğirli kadınlar giyim kursuna koştu

Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde verilen ‘Mefruşat, Hazır Giyim ve Tekstil Tasarım’ kurslarına Yüreğirli kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Yüreğirli kadınlar  giyim kursuna koştu

Yüreğirli kadınlar

giyim kursuna koştu

 

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nde verilen ‘Mefruşat, Hazır Giyim ve Tekstil Tasarım’ kurslarına Yüreğirli kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. Bütün kadınları bu kurslardan yararlanmaya davet eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kültür Evleri’nin adeta bir hayat okulu olduğunu belirtti.

 

MEFRUŞAT, HAZIR GİYİM VE TEKSTİL TASARIM KURSLARI…

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yaklaşık 6 yıllık hizmet döneminde hayata geçirdiği Kültür Evleri projesi sosyal belediyecilik hizmetlerinde öncü oluyor. Yaklaşık 6 yılda Yüreğir’in çeşitli mahallelerinde hizmete açılan 11 adet Kültür Evi’nde 68 branşta yaklaşık 800’e yakın kurs veriliyor. 7’den 77’ye her yaştan insanın faydalandığı kurslardan kadınlara yönelik düzenlenen ‘Mefruşat, hazır giyim ve tekstil tasarım’ kursları büyük ilgi görüyor. Lisansı eğitimciler ve usta öğreticiler tarafından verilen kurslarda 15 yaş üzeri bütün kadınlar yararlanabiliyor. 11 Kültür Evi’nde sabah ve öğleden sonra olmak üzere çift dönem verilen bu kurslardan eğitim alan kadınlar kurs sonunda aldıkları sertifikalarla daha kolay iş bulma olanağına sahip oluyor.

KÜLTÜR EVLERİMİZ HAYAT OKULU”

Mesleki eğitime yapılacak katkının Türkiye’nin geleceğine katkı yapmak olduğu belirten Başkan Çelikcan Yüreğir Belediyesi Kültür Evleri’nin her kesime hitap ettiğini söyledi. “11 adet Kültür Evimizde ve Yüreğir Kültür Merkezimizde 68 branşta 800’e yakın kursta eğitim veriyoruz. Adeta ‘hayat okulu’ olan Kültür Evlerimizde verilen Mefruşat, hazır giyim ve tekstil tasarım kurslarımız Yüreğirli hanımlar tarafından büyük ilgi görüyor. Hanım kardeşlerimizin meslek edinmeleri ve edindikleri bu meslekler sayesinde aile ekonomilerine katkı sağlamaları için başlattığımız bu kurslarımızdan bütün Adanalı hanım kardeşlerimiz hiçbir kurs ücreti ödemeden faydalanabilir.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.