TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vatandaşlar elektrik mağduru

Adana’da elektrik faturalarının yüksek geldiğinden şikayetçi olan İsmet Paşa Mahallesi sakinleri üstelik elektriklerinin sık sık kesildiğini ve EnerjiSA’yı aradıklarında muhatap bulamadıklarını dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vatandaşlar elektrik mağduru

Vatandaşlar elektrik mağduru

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana’da elektrik faturalarının yüksek geldiğinden şikayetçi olan İsmet Paşa Mahallesi sakinleri üstelik elektriklerinin sık sık kesildiğini ve EnerjiSA’yı aradıklarında muhatap bulamadıklarını dile getirdi.

İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı Kemal Ulu, mahallelerinde 2 ay boyunca elektrik kesintisi sorunu yaşadıklarını anlattı. Ancak arıza ihbar hattı olan 186’yı aradıklarını ve muhatap bulamadıklarını öne süren Ulu, “ 186’yı arıyoruz 15 dakikada zor düşüyor.  14 iş gününde sana dönecekler diyorlar. 14 iş gününde bu vatandaşların elektriği kesik ne yapsınlar. Ancak faturalar ise dolu dolu geliyor. Bizler maaşlarla geçinen kişileriz. Bir çoğu emekli. Evinin asıl ihtiyaçlarını almadan elektrik suyu yatıran insanlar. 2 aydan beri evlerimizde doğru düzgün elektriğimiz yok. 2 ayda 15 gün elektrik kesintisi olur mu? Bizimle dalgamı geçiyorlar. Çözüm buna devletin el atması gerekli. Devlet bu işe yönelmezse sorun çözülmeyecek gibi görünüyor.  Devletteyken muhatap olacak birilerini bulabiliyorduk. Ancak şimdi muhatap bulamıyoruz. ÖSS sınavı arifesinde 3 gün boyunca elektrik kesikti. Öğrencilerimiz mağdur oldu. İşlemlerini bizler yapamadık. Bundan kaymakamlığımızın da haberi var.” dedi.

 Vatandaşlardan Mehmet Akyol, elektrik faturasının 333 TL geldiğini söyledi.  Kendisinin emekli devlet memuru olduğunu, 100 sicil puanıyla başladığı sicilini, emekli olurken de muhafaza edildiğini dile getiren Akyol, “20 günde gelen abone faturası var. 35 günde gelen var. 2 ayda gelen var. Biz istiyoruz ki her ay dolduğunda faturalarımız gelsin. Birde özelleştirme yapıldıktan sonra faturalarımız kabarık gelmeye başladı.  Muhattap bulamıyoruz. İstanbul’dan bir numara veriyorlar ona da ulaşılamıyor.  Aradığımızda arayanların 16. sırasındasın deniliyor. Vatandaş cep telefonu ile arıyorsa ne yapacak kontürü tamamen bitecek. Yada faturası kabaracak. 2 klimam çalışırken 200 TL fatura öderken şimdi ise tek klima çalıştırıyorum ve 333 TL fatura geldi. Neye göre bu faturalar kesiliyor anlayamıyorum.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Ramazan Kaygısız ise başından geçen ilginç bir olayı anlattı. Kaygısız, kendisine 820 TL fatura geldiğini, fazla olduğu için hakkını aradığını ve faturasının daha sonra 74’ye kadar indirildiğini ifade etti. Firmayla görüşmesinden sonra yapılan yanlışlığın düzeltildiğine dikkat çeken Kaygısız ancak neden yanlış yapıldığını kendisine söylemediklerini aktardı.

Bilal Kiper adlı vatandaş ise kendisine 2 aydır fatura gelmediğini belirtti. Geç gelen faturaların daha sonra 2 aylık olarak geldiğini dile getiren Kiper, “Bana iki aydır fatura gelmiyor. Geldi mi hepsi birden gelecek. Nasıl ödeyeceğim bilemiyorum. 100 TL gibi fatura geliyor. Evimizde kimse yo lamba ve televizyon var. Fazla geliyor. “ şeklinde konuştu.

Ramazan Demir evde 2 kişi kaldıklarını elektronik malzemelerinin de pek olmadığını savunarak, “Biz 2 kişiyiz evimizde hiçbir şey yok. Bir lamla yakıyoruz. 80 TL’ye kadar fatura geliyor. Kullandığımız bir şeyimiz yok ama fazla geliyor.” ifadelerini kulandı.

Ahmet Aba adlı vatandaş ise, kendisine her zaman oldukça yüksek faturanın gelmesinden şikayetçi oldu. Aba, sözlerini şöyle sürdürdü; “Akıllı saat taktırdık diye çamaşır ve benzeri ihtiyaçlarımızı gece yıkayarak hal ediyoruz ancak yinede faturaların altından kalkamıyoruz. Maaş alma günümüzün öncesinde son ödeme tarihi veriliyor ,buda bizi mağdur ediyor. Yetkililerin konuya duyarlı olmalarını istiyoruz”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.