TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hedefimiz büyük

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Yeldan, Adana Çocuk İzlem Merkezi’nin kalitesini Türkiye üzerine çıkarmak istediklerini söyledi

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hedefimiz büyük

   Hedefimiz büyük

 



ADANA (İHA) - Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, çocuk istismarının önlenmesi ve istismara uğrayan çocuklara bilinçli, etkin bir şekilde müdahale edilmesi amacıyla hizmet veren Adana Çocuk İzlem Merkezi’ni (ÇİM) daha iyi noktalara taşımak için uzman kişilerin katılımıyla toplantı düzenledi. Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, “Sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi. Hedefimiz Adana ÇİM'in kalitesini Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak” dedi.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ın ev sahipliğinde, Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş'ın da katılımıyla yapılan toplantıda merkezin fiziki, personel ve ekipman konuları ele alındı. Toplantıda cinsel istismar şüphesi olan çocuğun beyanının alınması, muayene ve aile görüşmesinin yapılması, raporunun hazırlanması için gereken tüm personel ve ekipmanın bulunduğu, işlemlerin her aşamasında çocuğun yüksek yararının gözetildiği merkezin her aşamasıyla ilgili eksiklikler belirlendi. Soruşturma işlemlerinin daha sağlıklı yürütülmesi ve bu aşamada mağdur çocukların olumsuz etkilenme süreçlerinin en aza indirgenmesi için uzman görüşleri alınıp çözüm önerilerini tespit edildi. Ayrıca ÇİM'de görevli personelin daha verimli olmaları için eğitim çalışmalarının da başlatılmasına karar verildi.

"İLK BEYANIN DOĞRU VE ZAMANINDA ALINMASI YARGILAMA İÇİN ÖNEMLİ"
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, ÇİM'in mağdura ulaşmak ve adli görüşmeye hazırlık süreci açısından büyük önem arz ettiğini vurguladı. Tespit edilen sorunların ve çözüm önerilerinin hem yargılama süreci açısından hem de mağdur çocukların psikoloji açısından önemli olduğunu belirten Başsavcı Ali Yeldan, “Sorunlarımız var ama bunları çözebiliriz. İyi niyet ve samimiyetle görüşlerinizi sundunuz. Çözüm önerileri daha kaliteli ve eksiksiz yargılama süreci başta olmak üzere çocuklarla ilgili tüm aşamaları ilgilendiriyor. ÇİM'in sorunlarını çözmek için buluştuk. Bundan sonra 'ÇİM'in Adana'da uygulamasını Türkiye uygulamasının üzerine nasıl çıkartabiliriz?' sorusunun yanıtını arayacağız. Hangi aşamada olursa olsun verilen her emek mahkemelerinin etkili bir yargılama yapmasında rol oynayacak. İlk mağdur beyanının doğru ve zamanında alınması yargılama süreci için çok önemli” şeklinde konuştu.
Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş da toplantının konuyla ilgili kurumlar arasında diyalogu güçlendirdiğini söyledi. ÇİM konusunda fedakarca çalışan personelle ihtiyaç duyulduğunu belirten Ertaş, “ÇİM hassas bir nokta ve birçok kurumumuzu kapsayan bir konu. Toplantıyla başlayan diyalogun birçok sorunu çözeceğine inanıyorum. Hepimiz kendi çocuklarımızı da düşünerek daha hassas davranmalıyız. Öncelikli olarak fiziki, teknik ve güvenlik şartların düzeltilmesi konusundan başlayıp, çözüm önerilerinin hayata geçirilmesi için çalışacağım. Özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyoruz. ÇİM konusunda kurumların pozitif ayrımcılık yapması, özel önem vermesi ve fedakarca çalışılması gerekiyor. Bizim fedakar çalışan personele ihtiyacımız var” dedi.
Başsavcılık toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Birsen Türkoğlu, Cumali Tülü, 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vahit Baltacı, Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcıları Ümit Şahiner, Fatma Arıkan, Levent Budak, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekteri Osman Kürşad Arıkan, Halk Sağlığı Müdürü Çağlar Çıtak, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Osman Öz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hamide Nurgül Kaya, Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Hatice Canhilal, ÇİM’den sorumlu Başhekim Yardımcısı Sami Çolak, sosyal hizmet uzmanları, psikologlar, hemşire ve mağdur çocuk bekleme salonunda görevli polisler katıldı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.