TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Her konuda yanınızdayız

Adana Baro Başkanı Av. Çıtırık, Umut Engelliler Derneği’ni ziyaret ederek, 2 adet bilgisayar hediye etti, kendilerine umut verdi:

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Her konuda yanınızdayız

   Her konuda yanınızdayız

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Günseli Gonca Köse, Engelli Hakları Komisyonu Başkanı Av. İsmail Sarı, Umut Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek, daha önce söz vermiş olduğu 2 adet bilgisayarı hediye etti.

Dernekte düzenlenen toplantıda, engelliler, baroya kendilerini unutmadıkları için teşekkür edip, alkışladılar. Baro Başkanı Av. Çıtırık, söz verip yerine getirmiş olmaktan dolayı duyduğu mutluluğunu ifade ederek, "Sizlerin her konuda yanındayız" dedi. 

Toplantıda engelli insanların yaşadıkları sorunları da dinleyen ve not alan Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, “Ayda bir meslektaşlarımız belirleyeceğiniz gün içerisinde derneğinize gelerek sorunlarınızı dinleyecek. Bu konuda açılacak davalardan hiçbir şekilde meslektaşlarımız ücret almayacaklardır” diye konuştu.

Dernek Başkanı Sevim Eyrisakal,   700 kayıtlı üyeleri olduğu, çeşitli kurumlar tarafından kullanıma için verilen bilgisayarlar için teşekkür ederek, "Engelli insanlarımız burada bilgisayar programları üzerinde eğitim görüyorlar. Bizlerin bu ihtiyaçlarını karşılayan baromuza teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlere yargı yolunda da baronun yanımızda olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduk." dedi

Baro Başkanımız Avukat Çıtırık da, engellilere, sosyal hayatın içerisinde yaşadıkları sorunlarda, yargıya başvurmaları gereken her konuda da kendilerine mesleki yardım sağlayacaklarını ifade etti. Söz alan engelli vatandaşlar da, evde bakım maaşlarının azlığı, belediye otobüs şoförlerinin engellilere karşı uyguladığı olumsuz tavırları dile getirdiler.

"ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI"

Çıtırık,  engelli insanları evinden çıkartıp, sosyalleşmelerini sağlamak istediklerini vurgulayrak, "Ülkemizde yaşayan insanların, yaklaşık %12,9 ' u  engelli olduğu ve halen gerekli ve yeterli denetim yapılmadığı için toplumsal destek bulamayan politikalar nedeniyle engelli insanlar üretmek yolunda hızla ilerlediğimiz (trafik kazaları, iş kazları v.s) zamanda,  bir yerlerde bir yanlışlığın, kötü giden bir şeylerin olduğu açıktır. Engellilerin sorunları, sadece yemek- içmek değil, engelli olmayan insanlar gibi, çalışarak üreterek, kendi kimliğini, kendi kişiliğini hiç kimsenin onayına gerek kalmadan, hiç kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ülkenin her yerine ulaşabilmenin önündeki, yasal, fiziki  ve sosyal engellerin  bir an önce kaldırılması gerekir."dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.