TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Angarya nöbete hayır!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim – Sen Genel Başkanı Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda nöbet tutmayacaklarını ve gerekli önlemlerin alınmasını istedi:

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Angarya nöbete hayır!

  Angarya nöbete hayır!

 

 

ADANA(İLKHABER) - Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Doldugun’u ziyaret ederek sendika çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Koncuk Burada yaptığı açıklamada 2014-2015 eğitim öğretim yılı 2. döneminden itibaren MEB’e bağlı tüm okul ve kurumlarda, her ayın ilk haftasında ’nöbet tutmama’ eylemi yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Meslek gruplarının hemen hepsi nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret almaktadır. Bu durumun istisnası öğretmenlerdir. Öğretmenler tuttukları nöbet için ek ücret alamamaktadır. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir değildir. Öğretmenlerin tuttukları nöbet karşılığı ek ücret alamaması Anayasamızda yer alan angarya yasağına aykırılık arz ettiği gibi, İLO Sözleşmelerine de aykırı bir durum mevcuttur. Türk Eğitim Sen olarak, hakka ve hakkaniyete aykırı olan söz konusu problemin çözümü için konuyu her türlü platforma taşımış ve ülke genelinde nöbet görevinin ücretli hale gelerek angaryanın önlenmesi hususunda dilekçe kampanyası başlatmıştık" ifadelerini kullandı.

 

Söz konusu talebi son olarak 19. Milli Eğitim Şurası'na taşıyarak, nöbet görevinin ücretlendirilmesinin kabul edilmesine katkı sağladıklarını ifade eden Koncuk, "Ancak bugüne kadar konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığınca bir çalışma başlatılmamıştır. Bu nedenle Türk Eğitim Sen Yönetim Kurulunca sorunun daha hızlı çözüme kavuşabilmesi adına 2014-2015 öğretim yılı 2. döneminden itibaren MEB'e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) "Nöbet Tutmama" eylemi yapılmasına karar verilmiştir. Angarya nöbete hayır. Her nöbet gününe 6 saat ek ders ücreti ödenmelidir. Nöbet eylemine katılacak üyelerimizin eylem öncesi okul müdürlüklerine nöbet tutmayacakları hususunda dilekçe vermesi de önem arz etmektedir. Söz konusu dilekçe örneği tarafımızca hazırlanarak, ekte sunulmuştur." dedi.

Açıklamada yer alan dilekçe örneği ise şu şekilde:

 

"Meslek gruplarının hemen hepsi nöbet görevinin karşılığı olarak ek ücret almaktadır. Bu durumun istisnası öğretmenlerdir. Öğretmenler tuttukları nöbet için ek ücret alamamaktadır. Bu ise vicdani olarak kabul edilemeyeceği gibi hukuken de kabul edilebilir değildir. Bu sebeplerle üyesi olduğum Türk Eğitim Sendikası Yönetim Kurulu 21.01.2015 tarih ve 07 sayılı kararı ile; 2014-2015 öğretim yılı II. Döneminden itibaren MEB'e bağlı tüm okul ve kurumlarda her ayın ilk haftasında (9-10-11-12-13 Şubat, 2-3-4-5-6 Mart, 6-7-8-9-10 Nisan, 4-5-6-7-8 Mayıs, 1-2-3-4-5 Haziran) "Nöbet Tutmama" eylem kararı almıştır. Anayasamız, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İLO Sözleşmelerince koruma altına alınan sendikal hak kapsamında ve Sendikamın almış olduğu karar doğrultusunda söz konusu eyleme tarafımın katılacağını ve anılan tarihler arasında nöbet tutmayacağımı bildiririm. Bu nedenle, Müdürlüğünüzce gerekli idari tedbirlerin alınması hususunda; Gereğini arz ederim."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.