TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MTV ve yapılandırmada son ödeme tarihi 2 Şubat

Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) mükellefleri ve vergi borcunu yapılandıranların taksitlerini 2 Şubat Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerektiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MTV ve yapılandırmada son ödeme tarihi 2 Şubat

MTV ve yapılandırmada son ödeme tarihi 2 Şubat

ADANA (İHA) - Adana Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) mükellefleri ve vergi borcunu yapılandıranların taksitlerini 2 Şubat Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerektiğini bildirdi.
Tunalı, yaptığı açıklamada, 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkındaki 6552 sayılı Kanun' kapsamında borçları yapılandıranların peşin ödeme ve ilk taksit ödeme süresinin 2 Şubat 2015 Pazartesi günü sona erdiğini hatırlatarak, kanunun getirdiği imkanlardan yararlanabilmek için kanun kapsamında yapılandırılan borçların taksit ödeme süresi içinde tam olarak ödenmesi gerektiğini belirtti.
Bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde 6552 sayılı kanun hükümlerinden yararlanma hakkının kaybedileceğini uyarısında bulunan Tunalı, bu nedenle taksitlerin süresinde ödenmesinin önem taşıdığını vurguladı.
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, daha etkin ve kaliteli hizmet sunulması, vergi dairelerinde oluşabilecek yoğunluğun azaltılabilmesi bakımından borçlarını ödeyecek mükelleflere kredi kartıyla ödeme imkanı da sunulduğunu belirten Ahmet Tunalı, “Mükelleflerimizin, 6552 sayılı Kanun kapsamında yapılandırdıkları borçlarını vergi dairelerine ve anlaşmalı bankalara ödeyebilecekleri gibi gib.gov.tr adresinde internet vergi dairesinden kredi kartıyla da ödeme yapabilmeleri mümkündür” diye konuştu.
Ahmet Tunalı, her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki eşit taksitte ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin de (MTV) 2015 yılına ilişkin birinci taksitinin ödeme süresinin son günü olan 31 Ocak tarihinin resmi tatile rastlaması nedeniyle, ödeme tarihinin 2 Şubat 2015 Pazartesi günü sona ereceğini kaydetti. Tunalı,“Mükelleflerimiz, Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitini, MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu Vergi Dairesi Müdürlüğüne veya MTV tahsiline yetkili diğer Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarak yapabilecekleri gibi, kredi kartı ile Gelir İdaresi Başkanlığının internet vergi dairesinden, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya nakit olarak banka şubelerinden de yapabilecekler”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.