TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet sorunları irdelendi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şubesi, Şube Yönetim, Denetleme Disiplin Kurulu ve İlçe Temsilcileri ile Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Diyanet sorunları irdelendi

Diyanet sorunları irdelendi

 

ADANA(İLKHABER) - Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şubesi, Şube Yönetim, Denetleme Disiplin Kurulu ve İlçe Temsilcileri ile Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı düzenledi.

Sendika binasında ki toplantıda diyanet çalışanlarını ilgilendiren gündemdeki olaylar ve sendikal gelişmeler hakkında konuklara bilgi verilirken, Türk Diyanet Vakıf Sen`in çalışmaları ve faaliyetleri değerlendirildi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen yardımlaşma sandığının ve Ankara’da açılan 75 yataklı misafirhanenin tanıtımı yapılarak yetki sürecinde ilçe temsilcileri bilgilendirildi.
Toplantıya Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkez yöneticilerinden Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Gümüş ve Kenan Ak, Kamu-Sen Adana il Temsilcisi ve Türk Diyanet Vakıf Sen Adana İl Başkanı Ayhan Arabacı, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Gül Şirin, il ve ilçe temsilcileri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda açılış konuşmasını yapan TDVS Kamu-Sen Adana Temsilcisi ve Türk Diyanet-Sen Adana İl Başkanı Ayhan Arabacı, büyük bir sevdanın adı olan TDVS’in Türkiye geneli ve özelliklede Adana’da da hızlı bir şekilde üye sayısını arttırdığını ve bundan sonrada artırmaya devam edeceğini söyledi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gümüş de konuşmasında, Adana olarak sendikamızın kuruluşundan beri en üst seviyede destek veren illerden biri olduğunu üye sayısı itibariyle de birinci İller arasına adını yazdırmaya layık olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“24 saat milletine, vatanına fedakârca hizmet eden diyanet çalışanları, hizmet içi kurslarla, rotasyonla, tayin sistemiyle idare baskısı altına alınmaktadır.
2013 yılı toplu sözleşmesinde malum sendikanın memuru, emekliyi şahsi menfaatleri için nasıl pazarladığı her kesim tarafından bilinmektedir. Hatta Türkiye Kamu-Sen’in, Türk Diyanet Vakıf-Sen’in kazanımları hükümete ve diyanet yöneticilerine peşkeş çekmişlerdir. Hac imtihanı getirip paralı yaptılar, MTSTS sınavının eşitlik ilkesine aykırı olduğunu hiç görmediler. Rotasyonun kritersiz yapıldığı zaman zulüm olduğunu görmezden geldiler. Lojmanlarla ilgili haksızlıkları mahkemeye vererek mağduriyeti önledik. 2016 ve 2017 yılımızın gasp edilmesine fırsat vermeyelim.”

Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak ise hizmet odaklı bir sendikal anlayışın sahibi olduklarını, bütün diyanet ve vakıf çalışanlarını kucaklayan ve hakkın yanında olan bir anlayışla sendikal mücadele verdiklerini söyledi. Türk diyanet vakıf senin doğru nereden ve kimden gelirse yanında olduğunu yanlışta kimden ve nereden gelirse karşısında olduğunu ve diyanet çalışanlarının sorunlarının çözümü için çare Türk Diyanet Vakıf Sen’dir.” dedi.

 

 

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.