TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Güçlü kadın Güçlü Türkiye

Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, kadını ve erkeği bir kuşun iki kanadı olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Kuşlar tek kanatla uçamaz. Kadını iş dünyasına kazandırmak ve iş dünyasındaki kadın oranını çoğaltmak durumundayız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2015 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2015 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Güçlü kadın  Güçlü Türkiye


ADANA (İHA) -
İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi’nde "Güçlü Kadınlar Güçlü Türkiye" konulu bir konferans verdi.
İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen İŞKAD'ın yaptığı çalışmalar ve özellikle geçtiğimiz ay başlayan ‘Güçlü Yarınlar Güçlü Kadınlar’ projesi ile ilgili detayları anlattı. 3,5 yıldır yönetimde olduklarını hatırlatan Türkmen, "Bizim şiarımız Adana'da ve Türkiye'de kadını iş dünyasında çoğaltmak oldu ve bundan sonra da böyle olacak. Kadını ve erkeği her şeyde her konuda eşit olduğunu her zaman vurguladık. Mesela kuşlar tek kanatla uçamaz biz kadını ve erkeği bir kuşun iki kanadı olarak nitelendiriyoruz. Bu nedenle kadını iş dünyasına kazandırmak ve çoğaltmak için çalışmalar sürüyor’’ dedi.
"Kadının iş dünyasına girmesi, ya istihdam edilerek ya da istihdam ederek oluyor" diyen Türkmen, ‘’Bizim tercihimiz istihdam eden kadın olması. O yüzden çalışmalarımızı girişimcilikle ilgili olacak şekilde ürettik. Avrupa Birliği, Milli Eğitim, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Sosyal Destek Programı (SODES) ile ortaklaşa projeler yaptık. Geçtiğimiz ay başlattığımız projemiz 'Güçlü kadınlar Güçlü Yarınlar' projesini Çukurova Üniversitesi ile yapıyoruz. Üniversiteden 15 tane okuyan öğrenciyi alıyoruz. Lisedeki gençlere mentör abla olarak yetiştiriyoruz. Adana'nın tüm ilçelerinde liselerde okuyan genç kızlara girişimciliğin ne olduğunu anlatacağız. Merkez ilçelerde bu çalışmayı yaptık. Çukurova Üniversitesi öğrenci işbirliği konusunda bize destek veriyor. Ama ekonomik olarak hiç bir kurumdan maddi destek almadık" şeklinde konuştu.
Başkan Türkmen sözlerini şöyle tamamladı:
"Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa ailelerde o kadar güçlü olur. Kentimiz ve Ülkemiz güçlü olur. Biz İŞKAD olarak ülkemizi çok seviyoruz. Rahat ve refah içinde yaşamak için kadınlarımızın evde değil dışarıda iş dünyasında olması lazım. Biz dernek olarak elimizi taşın altına koyduk. Ben kadın olmaktan çok mutluyum. Tüm kadınlarımızda mutlu olsun girişimci olsun."
Konferansa Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, STK Başkanları, Çukurova Üniversitesi Öğretim üyeleri, Genç İşkadınları katıldı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.