TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O poliklinikler taşındı

Adana Devlet Hastanesi eski binasında bulunan mezbelelik alanda devam eden poliklinik hizmeti sona erdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2015 18:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2015 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
O poliklinikler taşındı

 

O poliklinikler taşındı

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Devlet Hastanesi eski binasında bulunan mezbelelik alanda devam eden poliklinik hizmeti sona erdi. Polikliniklerin şuanda Adana Devlet Hastanesi olarak faaliyet gösteren Eski Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmet binasına taşındığı öğrenildi.

Adana’da Devlet Hastanesi binası ihtiyaçlara karşılık veremediği gerekçesi ile 2013 yılı Temmuz ayında, eski Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşındı. Birkaç poliklinik haricinde bu binada hiç kimse kalmamıştı. Harabeyi andıran ve hala poliklinik hizmeti verilen binayı birçok kez haber yaparak kamu oyuna duyurmuştuk. Son olarak SES Adana Şube Başkanı Doktor Tekin Müjde ile hastane olarak kullanılan harabe alana gidip durumu yerinde gözlemlemiştik. Sonunda beklenen adım atıldı ve poliklinik hizmetleri mezbelelik alandan taşındı. Hastanenin yıkımının da gerçekleştirileceği öğrenildi.

HASTANE BİNASI BİR AN EVVEL YAPILMALI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Tekin Müjde, poliklinik hizmetinin bu alanda yapılamayacağını daha önce defalarca söylediklerini aktararak, “Poliklinik hizmeti verilen binanın metruk halde bulunan binayla yan yana olması insanları korkutuyordu. Boş hastane binasını kötü niyetli kişiler kullanıyorlardı. Atılan adım bence yerinde bir karar oldu. Zaten iç karartan binalarda poliklinik hizmeti vermek uygun değildi. Şimdi binanın tamamen yıkılarak yeni bina yapılması gerekiyor. Bu önemli hamlenin devamının getirilmesi lazım. Bu alana modern bir hastane binası yapılarak faaliyete geçirilmeli. Umarım biran evvel buradaki yeni hastanemize kavuşuruz” dedi.

BİZ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ

Toplumu ve kamuoyunu aydınlatmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Müjde, “Biz toplumu aydınlatmak eksik yerlerin tamamlanması için açıklamalar yaparak elimizden geleni yapıyoruz. Ancak yaptığımız açıklamalar ve tespitler sorumluğunu yerine getirmeyen kişilere karşı hedef olmamıza neden oluyor. Hastane de uyuşturucu kullanılıyor dedik. Durumu yerinde tespit ettik. Yine suçlanan biz olduk. Sorumluların artık üzerlerindeki sorumluluğu yerine getirmelerini istiyoruz. “ ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.