TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ayrışma değil kucaklaşma zamanı

Adana Alevi Platformu bileşenlerini ziyaret eden CHP Adana İl Başkanı Bulut, etnik köken ve dini inanç siyasetinin art niyet olduğunu söyledi

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2015 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2015 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ayrışma değil kucaklaşma zamanı

    Ayrışma değil kucaklaşma zamanı

 

 

ADANA(İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, ülkenin geriye gidişinden sorumlu olan AKP iktidarına karşı umudun CHP olduğunu söyledi.  Seçim dönemlerinde etnik köken ve dini inanç üzerinden siyaset yapmaya çalışanların art niyetli olduğunu ifade eden Bulut, önemli olan kişinin etnik kökeni ya da dini inancı değil CHP’yi temsil edip edemediğidir. Ayrışma değil bütünleşme, kucaklaşma zamanıdır” dedi.

 

“CHP AYRIŞTIRAN DEĞİL KUCAKLAYAN PARTİ”

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ve yönetim kurulu Adana Alevi Platformu bileşenlerini ziyaret etti. AKP iktidarında Türkiye’nin hemen her konuda gerilediğini vurgulayan Bulut, iktidarın Osmanlı ve saray özlemi içinde olduğunu belirtti. Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin bu nedenle büyük önem taşıdığına dikkati çeken Bulut, “Ülkenin kötü gidişatından sorumlu olan AKP’ye karşı umut CHP. Çünkü CHP ayrıştırıcı değil bütünleştirici, etnik köken, dini inanç gözetmeksizin toplumun her kesimini kucaklayan bir partidir” diye konuştu.

 

“ETNİK KÖKEN VE DİNİ İNANÇ SİYASETİ ART NİYETTİR”

AKP siyasetinin ayrıştırma üzerine kurulu olduğunu belirten Bulut, seçim dönemlerinde dini inançlar ve etnik köken üzerinden tartışmalar yaşandığına işaret etti. Bulut, “Bu tartışmaları seçim dönemlerinde gündeme getirmek art niyettir ve ayıptır. Önemli olan adayların Alevi, Sünni, Türk, Kürt kimliklerinden birine sahip olması değil CHP’yi temsil edip edemeyeceğidir" diye konuştu. 

Alevi örgütleriyle daha sık biraraya geleceklerini belirten Bulut, “Alevi yurttaşlarımızla can cana olmayı umut ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“EN BÜYÜK ÖZLEMİMİZ CHP’NİN İKTİDAR OLMASI”

14 Alevi örgütünün oluşturduğu Adana Alevi Platformu’nun Dönem Sözcüsü Adana Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu ise Bulut ve yönetimine başarı diledi.

“CHP’nin iktidar olması en büyük özlemlerimizden biri” diyen Moroğlu, laikliğin bertaraf edilmeye, Cumhuriyet’in ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek, “Ülke her geçen gün kötüye gidiyor. Bu yüzden CHP’nin iktidar olması gerek” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.