TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana Özgecan için tek yürek oldu

Bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Adana’da tepki yürüyüşü gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2015 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana Özgecan için tek yürek oldu

Adana Özgecan için tek yürek oldu

 

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Bıçaklandıktan sonra yakılarak öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Adana’da tepki yürüyüşü gerçekleşti.

Adana Kadın Platformu üyesi kadınların düzenlediği etkinlik 5 Ocak Meydanı’nda başladı. Erkeklerinde destek verdiği ekinlikte öldürülen kadın Özgecan Aslan’ın fotoğraflarını taşıyan genç yaşlı çok sayıda  kadın buradan D 400 Kara yolu üzerinde bulunan dolmuş duraklarına yürüyüş düzenledi. “Erkeklerin sevgisi her gün 5 kadın öldürüyor, “Öldüren sevgi istemiyoruz” şeklinde sloganlar atan grubun çevresinde olası bir provakasyona karşı emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Grup kara yolu üzerinde bir süre oturma eylemi yaptı

Yürüyüşün ardından Adana Kadın Platformu adına basın açıklaması yapan Seda Yüce, kadına yönelik şiddetin son dönemde yüzde 1400 arttığını ileri sürdü. Son olarak Özgecan Aslan’ın Tarsus’tan Mersin’e evine gitmek üzere dolmuşa bildiğini ve kaçırılıp katledildiğini dile getiren Yüce, “Hergün 5 kadının öldürüldüğü bu ülkede dolmuşun kapıyı kapatıp, gaza basıp ıssız bir yere götüreceği korkusunu yaşamayan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmayan, hayatında hiç tacize uğramamış olan, bindiği taksinin plakasını almak zorunda kalmayan, hayatında bir kere olsun tecavüze uğrama korkusu yaşamamış olan bir kadın kaldı mı?  diye soruyoruz.” dedi.

Erkek adalet değil gerçek adalet istediklerini anlatan Yüce, “bugün 14 Şubat, en yakınımızdaki erkekler tarafından aşk adı altında  her türlü baskıya, şiddete maruz kalmaya, emeğimizin sömürülmesine  karşı çıkmak içinde buradayız. “Büyük aşk, kara sevda, çılgın aşk, gözü dönmüş aşk” gibi sözcüklerinin aşk masallarından çok yılın ilk ayında  öldürülen 27 kadının katledilmesinin karşılığı olduğunu görebiliyoruz.Geçtiğimiz yılın 365 gününde 281 kadın öldürüldü. Bunların yüzde 46’sı koca, yüzde 20’si sevgili veya eski koca tarafından öldürüldü. Bizler14 Şubat’ta kırmızı güllere feda edecek bir hayatımızın olmadığını, hiçbir hediye ve sevgi  sözcüğünün erkek şiddetini ve egemenliğini gizleyemeyeceğini haykırıyoruz” diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından sessice dağıldı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.