TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANA’DA SPOR MASÖRÜ YETİŞTİRME KURSU

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, 23 Şubat-7 Mart tarihleri arasında Adana’da “Spor Masörü Yetiştirme Kursu “ açılacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2015 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANA’DA SPOR MASÖRÜ YETİŞTİRME KURSU

ADANA (İLKHABER) - Hadi, son yıllarda masörlüğün öneminin anlaşılması nedeniyle kursa yoğun katılımın olmasını beklediklerini, bu nedenle başvuranlar arasında 23 Şubat Pazartesi günü Menderes Spor Salonu’nda 08.30’da değerlendirme yapılacağını, bu kapsamda, beden eğitimi ve sporla ilgileri, eğitim durumları ve spor masörlüğüne yönelik bilgilerin tespiti sonucunda kursiyerlerin belirleneceğini anlattı.
Kursa katılacak adayların 18 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmaları gerektiğinin altını çizen Hadi, kursla ilgili şu bilgileri verdi:
“Kentimizde gerçekleştirilecek masör kursu sayesinde gençler meslek sahibi olacak. Kurstan belge alanları spor ve turizminde istihdam edilecekler. Son yıllarda, başta spor kulüpleri olmak üzere, 5 yıldızlı otellerde, fitness ve spor salonları gibi mekanlarda masör kursuna sahip olanların rahat iş bulduklarına tanık oluyoruz. Çünkü masör kursu her zaman açılmıyor. Kursa Adana’nın yanı sıra 81 ilden yoğun katılım olacağı için başvuranlar arasında değerlendirme ile seçmeler yapacağız. Kursa spor geçmişi olanları tercih edeceğiz. 13 gün sürecek olan kursta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğretim görevlileri tarafından spor psikolojisi, sağlığı, beslenmesi, genel spor bilgisi, spor sakatlıklarında ilk yardım ve rehabilitasyon, doping, genel antrenman bilgisi, spor fizyolojisi ve anatomisi ve spor masajı konusunda bilgiler aktarılacak.”

KURSA KATILIM ÜCRETİ 250 TL
İl Spor Müdürü Hadi, kursa katılma hakkını kazananların Spor Genel Müdürlüğü’nün Halk bankası Yenişehir Şubesi’ne TR85 0001 2009 2120 0006 0000 71 hesabına 250 TL Spor Masörü Kurs ve katılım ücreti olarak yatırmaları gerektiğini, ayrıca 4 vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, varsa hakemlik, antrenörlük, sporla ilgili belgeleri ile mezuniyet belgesi, adli sicil ve sağlık raporu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden cezası olmadığına dair belge alması gerektiğini kaydetti.
Bu arada, kursa katılmak isteyenlerin en geç 20 Şubat Cuma günü mesai bitimine kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi’ne dilekçe ile başvurmaları gerektiği de belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.