TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SANATIN SUYA YANSIYAN YÜZÜ

Geleneksel süsleme sanatı ‘Ebru’, Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde yeniden hayat buluyor. Meslek edindirme eğitimleri kapsamında verilen Ebru kurslarına Yüreğirli kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2015 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2015 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
SANATIN SUYA YANSIYAN YÜZÜ

ADANA (İLKHABER) - Kaybolmaya yüz tutmuş sanatların korunmasına özen gösteren Yüreğir Belediyesi, meslek edindirme eğitimleri kapsamında Yüreğir Kültür Evlerinde Ebru sanatı kursu da veriyor. Özellikle Yüreğirli kadınlar bir yandan meslek sahibi olurken bir yandan da geleneksel sanatlarımızın yaşatılmasına öncülük ediyor. Usta eğitmenler tarafında verilen Ebru kursu ile kaybolmaya yüz tutmuş değerler yeniden hayat buluyor.

BAŞKAN ÇELİKCAN; “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!”
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Ebru sanatına sahip çıkmakla aslında geçmişimize, değerlerimize, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Sadece sanatı yaşatmakla kalmıyor kursiyerlerimize sanatın yanı sıra temel değerlerimizi de aktarmış oluyoruz. Milli değerlerine sahip çıkan nesiller yetiştirmek hepimizin görevidir. Gençlerimizi sanata yönlendirerek geleceğe stresten uzak, sabırlı, öz güveni yüksek nesiller yetiştirmiş oluruz. Yüreğirlileri bu tür etkinliklerden yararlanmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

TAKLİDİ MÜMKÜN OLMAYAN ESERLER!
Geleneksel süsleme sanatı olan Ebru, taklidinin mümkün olmaması ile bilinir. Bu anlamda Ebru’da yapılan her çalışma özel sayılır. Ebru teknesi ise ebrucu için adeta bir deryadır. Ebrucu hayallerini yaşattığı bu deryada, sabırla işlenen desenlerin kâğıda geçmesiyle hayallerini gerçekleştirir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.