TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

VARDA KÖPRÜSÜ’NDE AÇIK HAVA FOTOĞRAF SERGİSİ

Varda Köprüsü Açık Hava Fotoğraf Sergisi, sanatseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2015 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2015 15:26
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
VARDA KÖPRÜSÜ’NDE AÇIK HAVA FOTOĞRAF SERGİSİ

ADANA (İLKHABER) - Tarihi fotoğraflar ve fotoğraf sanatçılarının çektiği Varda Köprüsü fotoğraflarından oluşan Varda Köprüsü Açık Hava Fotoğraf Sergisi, 21-22 Şubat 2015 tarihlerinde, Varda Köprüsü’nün bulunduğu noktada sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, fotoğraf sanatçıları, sanatseverler, bölge halkı ve konuklar katıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı ilçesinin ve Adana’nın önemli turizm simgelerinden olan Varda Köprüsü’nün, 100 yılı aşkın tarihi, Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine damga vuran Türk-Alman işbirliğini temsil etmesi açısından ve günümüzde işlevini sürdürmesi özelliklerinden dolayı Adana için önem taşıdığını belirtti. Sözlü, “Varda Köprüsü’nün tarihi fotoğraflarından ve çok sayıda fotoğraf sanatçımızın günümüzde çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılması heyecan verici olduğu kadar, bölge turizmi açısından da sevindiricidir. Varda Köprüsü Açık Hava Fotoğraf Sergisi, turistik değerlerimizin tanıtımı ve tarihi eserlere sahip çıkılmasına koyacağı katkıdan dolayı son derece yerinde bir etkinliktir.
Farklı medeniyetleri birbirine bağlayan bu ince köprüyü konu alan sergi, sanatseverleri ve bizleri son derece mutlu etmiştir. Başta serginin küratörü Tarık Kara olmak üzere, eserleriyle serginin oluşumunda emek harcayan fotoğraf sanatçılarına ve katılımcılara teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.