TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ADANALI AĞAR ZİRVEDE

Yol-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu DSİ Konferans Salonunda; ilk gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Faruk Çelik’in katılımı ile gerçekleşti. Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar tek liste ile seçime gitti. Genel Kurulu yöneten isim Türk-iş’ten Nazmi Irgat oldu. Bazı siyasi parti genel başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Yabancı Yapı ve Ağaç İşleri Sendika Başkanları da kongereyi yakından takip etti. Ramazan Ağar 313 delegenin 307’sinden oy aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2015 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2015 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ADANALI AĞAR ZİRVEDE

ADANA (İLKHABER) - Yol-İş Sendikası 10. Olağan Genel Kurulu DSİ Konferans Salonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Siyasi Partilerin Genel Başkanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Yabancı Yapı ve Ağaç Sendika Başkanları, Heyetler, ve Türkiye’nin dört bir yanından Yol-İş Sendikası Başkanları ve delegeleri katıldı. 10. Olağan Genel Kurulu Kongeresinin Divan Başkanı Türk-İş’ten Nazmi Irgat oldu. İlk söz alan isim ise Yol-İş Sendikası  Genel Başkanı Ramazan Ağar oldu. Ağar, sendikal hareketinin nefes alabildiği ortamın demokrasi ortamı olduğunu kaydetti ve “Bu ortama katkı sunmak için tüm anayasal haklarını kullandıklarını  karayollarında çalışan taşeron işçilerle ilgili verdiğimiz büyük mücadelede son noktaya gelmiş bulunuyoruz, görüşmelerimizin tamamı olumlu geçmiştir.” diye konuştu.  

Ağar, şunları söyledi:

“Örgütlü toplumun gelişmesi demokrasinin gelişmesidir, ülkemizde sendikal düzenin önündeki en büyük engel taşeron sistemidir. 2014'te 1886 işçi, iş kazalarında hayatlarını kaybetmiştir. Bu taşeron meselesini mutlaka çözmeliyiz, kölelik düzenine mutlaka son vermeliyiz. Çünkü bıçak kemiğe dayanmıştır. 

Kıdem tazminatı düzenlemesine değinen Ağar, genel grevle karşılık verilmesi tartışma kıdem tazminatına sahip çıkmak adına her türlü mücadeleye tüm gücümüzle kıdem tazminatımızı gasp ettirmeyeceğiz.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Küresel anlamda ciddi sıkıntıların yaşandığı bir süreçte, küresel ekonomi  ve sıkıntılı bir dönemde, gelişmiş ülkelerden yansıması neticesinde, sorunların boğuştuğu bir dönemde bu genel kurulu yapıyoruz.

Bölgemizin bir ateş çemberinin dönüştüğü bir ortamda Yol-İş Sendisanın genel kurulundayız. Bizim sorumluluğumuz 77 milyon insan sorumluluğunu olduğunu belirtmek istiyorum.

Türkiye bir ateş çemberi içerisinde adete bir gül bahçesi içerisinde istikrarlı yürüyüşünü sürdürüyor.

İşsizlikten bahsediliyor. 2014 yılında resmi rakamlar bir yıl içerisinde 1 milyon 400 bin istihdamını gerçekleştik.

Türkiye’nin bir baştan bir başa nasıl imar edildiğinin en canlı şahidi sizsiniz. Gelin kıdem tazminatını birlikte çözelim.”

Daha sonra kürsüye çıkan yabancı sendika başkanları emek kesiminin haklarından söz etti ve birlikte dayanışma içiresine girilmenin şart olduğunu öne sürdü.

Bazı siyasi parti genel başkanları konuşmalarında iktidar partisini eleştirdiler.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, iktidarı sert bir şekilde eleştirerek, her türlü eylemlerde Yol-İş sendikasının yanında olup destek verdiklerinin altını çizdi.

Ramazan Ağar genel seçimde 313 delegenin 307’sini alarak yeniden Yol-İş Sendikası Genel Başkanı olurken, listesinin tamamı oylandı. Ramazan Ağar teşekkür konuşmasında, sendikallı emekçi sayısının artması için mücadeleye devam edeceğini kaydetti. Başkan Ağar delegelerin tamamını 5 yıldızlı otelde ağırlayarak ayrıca stres attırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.