TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barış için herkes elini taşın altına koysun

Ak Parti Mardin milletvekili aday adayı Sincar, basınla tanışma toplantısında barış sürecinin önemini vurguladı:

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 17:32
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Barış için herkes elini taşın altına koysun

  Barış için herkes elini taşın altına koysun

 

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Sincar aşireti lideri Abdulkadir Sincar’ın   Ak Parti Mardin milletvekili aday adayı olan oğlu Ali Sincar, seçim çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Sincar son olarak Tarihi Artuklu Kervansaray Oteli’nde basına verdiği tanışma yemeğinde siyasi düşüncelerini açıkladı.

Öncelikli hedefinin barışın tesisi olmak olduğunu belirten ve bu amaçla seçildiği taktirde Sincar aşiretinin fertlerinin ilçelerdi gezerek bu amaca uygun çalışma yapacağını belirten Sincar, şunları dedi:

“Bölgede ve ülkemizde huzurun ve kardeşliğin selameti için mutlaka v e mutlaka  barış süreci ya da çözüm sürecine katkı koymak gerektiğine inanıyorum.  Herkesin elini taşın altına  koyması gerekir. Huzur ve mutluluk insanların en büyük hakkıdır. Hiç kimsenin başkasının mutluluğu ve huzuru için  hırçın olmaya hakkı yoktur. Bölgemizde bugüne kadar olaylar oldu. Kimler kazandı, kimler kaybetti? Bunu hiç kimse bilmez.

Bundan dolayı Sincar aşireti olarak bu yönde çaba harcayacağız.  Zamanında çeşitli nedenlerle başta bizim aşiretlerimizden olan ve binlerce kişi Avrupa ülkelerine gitti. Onlara çağrı yapıyorum. Gelin kendi vatanınıza yatırım yapın, istihdam yaratın. Bunu kesinlikle söylüyorum. Bugün Ortadoğu ülkelerine en yakın olan Mardin Hava Alanı, Mardin serbest bölgesi, Mardin Organize Sanayi Sitesi  var. Bunlara ilave olarak büyüklerimiz tarafından hızlı tren çalışması var. Bu da gerçekleştiği zaman Mardin Avrupa ile her konuda rekabet edebilecek bir duruma gelmiş olacaktır. Yeter ki herkes samimi olsun ve ”Ben bu memleket için geldim ve çalışmaya hazırım” desin.

Ben gençliğimi ve enerjimi Mardin ve Mardin insanları için harcamaya geldim. Hiç bir zaman ne ihalelerle ne başka işlerle uğraş verecek zamanımız olmayacak. Benim zamanım sadece ve sadece memleket hizmetleri için geçecektir. Bu ailemin ve aşiretimizin emridir. Bir ülkenin kalkınması ancak ve ancak  çalışmakla mümkün olur. Bugün neden eğitim, öğretimde son sırada bulunuyoruz? Çünkü eğitime katkı ve ciddi çalışmaların yapılmadığını görüyoruz. Devletimiz bütün imkanları kullanıyor ama eğitim seviyemiz zayıf. Merhum  Bediüzzaman ne demişti: Herkes kendi işini yapsın. Sefiller gibi kimsenin gücünden ümit beklemesin ve sırtını ona dayanmasın. Son vasiyetim okumak, okumak, okumak.” Allah kısmet ederse STK ile özellikle akademisyenlerle bir arada olup memleketin kalkınması için var gücümle çalışmalarımızı yapacağız.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.