TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana ve Adama kardeş şehir oluyor

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh’i kabulünde, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana ve Adama kardeş şehir oluyor

Adana ve Adama

kardeş şehir oluyor

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Etiyopya Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh’i kabulünde,  iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı koymaya hazır olduklarını söyledi. Başkan Sözlü, Etiyopya’nın Adama kenti ile Adana’nın kardeş şehir olması yönündeki teklifin de ilk mecliste görüşülerek, gerekenin yapılacağını söyledi.

 

Etiyopya Türkiye Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh ile Etiyopya Adana Fahri Konsolosu Yusuf Can Dağtekin, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaret etti.

Bölge iş adamlarının Etiyopya’da yatırım yapmasını sağlamak için geldiklerini belirten Workneh, “Adana’da iş adamlarıyla çok güzel sohbetlerimiz ve görüşmelerimiz oldu. Adana, Mersin, Tarsus ziyaretimizde amacımız, Türk iş adamlarının ülkemize yatırım yapması için, Etiyopya’daki fırsatları anlatmaktır. Etiyopya şu anda ekonomik olarak hızla ilerleme kaydetmektedir. Tarıma dayalı bir ekonomimiz var. Türkiye’den 300 proje şu anda ülkemizde mevcut ve bunların 96’sı başlamış durumda. 3 milyar dolarlık bir sermayeyi kapsıyor. Sizin ve Adana’dan iş adamlarının ülkemize gelip ziyaret etmesini, yatırım olanaklarını yerinde görmesini çok isteriz. Her iki ülke açısından iyi sonuçlar verebilir böyle bir ziyaret. Afrika’nın merkezinde, sakin bir ülke Etiyopya. Etiyopya’da Adama şehri var. Adana’ya bir çok açıdan çok benzeyen bir şehir ve kardeş şehirler olmasını istiyoruz” dedi.

ETİYOPYA’DA YATIRIM ÇOK CAZİP

Fahri Konsolos Yusuf Can Dağtekin de, 96 milyonluk nüfusu olan Etiyopya’nın bir iş adamı için cazip olma nedenlerini anlattı. Dağtekin, “Etiyopya’da ürettiğiniz bir ürünü ABD ya da Avrupa’ya gönderdiğinizde gümrük ve kota uygulanmıyor. Aynı zamanda Afrika Birliği’nin ülyesi olduğu için aralarında gümrük muafiyeti var. İşçilik çok ucuz, 100 dolar seviyesinde. Yakıt ve enerji çok ucuz. Yatırımın yüzde 70’ine kadar, devlet kredilendiriyor ve çok düşük faizlerle gerçekleşiyor bu. Çok sayıda sanayicimiz Etiyopya’yla ciddi anlamda ilgileniyor. Adana’dan büyük bir tekstil firması var Etiyopya’da ve bir büyük firma daha önümüzdeki günlerde bu ülkede üretime başlayacak. Adana Organize Sanayi Bölgesi’nden de çok sayıda firma Etiyopya’yla ilgilenmeye başladı” diye konuştu.

KARDEŞ ŞEHİR TEKLİFİ İLK MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Etiyopya’yı dost ve kardeş bir ülke olarak gördüklerini ifade ederek, şunlardı söyledi: “Ülkemizin son yıllarda Afrika’da var olmaya yönelik hassasiyetini ve Etiyopya’ya verdiği önemi de biliyoruz. Etiyopya’yla ilişkilerimizin gelişmesini istiyoruz. Bu münasebetlerin gelişimine katkı koymaktan şeref duyarım. Sizin şahsınızda, Etiyopya Devlet Başkanı’na ve halkına buradan derin muhabbetlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz. Türkiye, hem kendi ekonomisini büyütmek adına, hem de refahını geliştirme çabası gösteren Etiyopya gibi ülkelerde, inanmış olduğu değerler doğrultusunda iş birliği yapmaktan mutludur. Türkiye’deki siyasi irade kimin elinde olursa olsun, Etiyopya için derin muhabbeti vardır. İnşallah bölge iş adamlarıyla bir gün Etiyopya’da bulunuruz. Kardeş şehir teklifini kabul edip uygulamak, iki ülkenin yakınlaşması açısından somut bir adım anlamına gelir. Sayın Büyükelçimizin bu talebi başımızın tacı. Bu ayki meclis toplantımızda hemen Adama’yla Adana’nın kardeş şehir olması yönünde karar alacağız.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.