TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hepimiz destek vermeliyiz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Yüreğir Belediyesi’nin düzenlediği “Uyuşturucu ile mücadele çalıştayı” projesinden çok etkilendiğini belirtti:

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Hepimiz destek vermeliyiz

 

  Hepimiz destek vermeliyiz

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Yüreğir Belediyesi tarafından “Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı” düzenlendi.

Adana Sheraton Hotel’de  düzenlenen çalıştaya Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz,  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, sanatçılar Hülya Koçyiğit,  Vatan Şaşmaz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve çok sayıda askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Dünya’da 180 Milyon insanın uyuşturucu kullandığına dikkat çekti. Bu kişilerin 75 Milyon’unun bağımlı olduğunu belirten Çelikcan, “2012 yılında, dünyada 243 Bin kişi hayatını kaybetmiştir. Ülkemizde ilk temas 15-24 yaş arasında yüzde 2.7’dir. Türkiye’de madde bağımlılığından dolayı yatarak tedavi gören kişi sayısı  2004 yılında 1417 iken, 2013 yılında ise 11 Bin’i aşmıştır. Uyuşturucu özellikle gençleri ve çocukları ciddi manada tehdit ettiği gibi , bir çok ailenin de ocağını söndürmektedir.50 Akil Genç ile birlikte uyuşturucu ile mücadele etmeyi  amaçlıyoruz. Yüreğir ilçemizden “Milli Mücadele” çağrısıyla başlattığımız çalıştayımızın kısa sürede tüm Türkiye’yi sarması ve örnek olmasını hedefliyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’de burada yaptığı konuşmadı, uyuşturucunun zararlarına değindi. Önüne geçmekte zorluk çekilen uyuşturucu madde bağımlılığının gençleri ailelerin ellerinden almaya devam ettiğini söyledi. Yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu kaydeden Sözlü, “Böyle bir çalışmanın başlatılması takdire şayan bir durum. Yüreğir Belediyemizin de bu projede yer alması kentimiz için çok önemlidir. Maddi manevi  her türlü desteği kendilerine vermeye hazırız. Adanalılar olarak bu programa sahip çıkmamız lazım” diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise, kendisinin bu projeden çok etkilendiğini belirtti. Kendisinin de bu projeye destek vermek istediğini aktaran Terim, “Ülkemizde birçok sorun var ancak bunların en önemlilerinden birisi bu konu tabiî ki. Bu projeye hepimiz destek vermeliyiz. Bundan sonra tüm projelerde yer almak istiyorum. Madde bağımlısı gençlerin bizim evlatlarımızın da olabileceği unutulmamalıdır. Kendimizi onların yerine koyarak hareket etmeliyiz. Bu programın ilkinin Adana’da yapılması benim için çok önemli. Adanalılar taşın altına elini koymalılar. El birliği ile çocuklarımızı kurtarmalıyız” ifadelerini kulandı.

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz’da konuşmasında uyuşturucu maddenin zararlarını ve istatistiksel bilgilerini aktardı. Çalıştay daha sonra Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy’un konuşmaları ile devam etti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.