TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adana 'uyuşturucuya hayır' dedi

Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen 5 ilçe arasında yer alan Yüreğir Belediyesi tarafından ‘Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı’ çerçevesinde ‘Tek Sefer Ölüme Yeter’ sloganı ile ‘sessiz yürüyüş’ düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Adana 'uyuşturucuya hayır' dedi

Adana 'uyuşturucuya hayır' dedi

 

 

 

 

Bayram Bulut

ADANA (İLKHABER) Türkiye genelinde pilot olarak belirlenen 5 ilçe arasında yer alan Yüreğir Belediyesi tarafından ‘Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı’ çerçevesinde ‘Tek Sefer Ölüme Yeter’ sloganı ile ‘sessiz yürüyüş’ düzenlendi. 

 

Adana'nın merkez Seyhan İlçesi Sular mevkiinde, start alan etkinlik davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla başladı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz,  TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  Seyhan Belediye Başkanı Zeydan karalar, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, sanatçılar Hülya Koçyiğit ve Vatan Şaşmaz ile çok sayıda davetli ve vatandaşların bulunduğu grup Sular mevkiinden Atatürk Caddesini takiben Atatürk Parkı'na kadar yürüyüş düzenledi. Yürüyüş buyunca vatandaşlar balkonlardan ve pencerelerden gruba alkışlarla destek verdi.

 

 Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı Atatürk Parkı’nda ki törende konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında ‘Uyuşturucu ile Milli Mücadele’ anlayışı ile bu sorunla ilgili farkındalık oluşturmak istediklerine dikkat çekti. Çelikcan, ''Bugün burada sanat, spor ve siyasetin önemli isimleri ile birlikte yürüdük. Bundan sonra büyük bir sesle uyuşturucuya hayır diyeceğiz. Yüreğir Belediyesi olarak buradan annelere babalara bir mesaj veriyoruz. Tek sefer ölüme yeter diyoruz. Susma haykır uyuşturucuya hayır diyeceğiz.'' dedi.

 

Türk sinemasının önemli ismi Hülya Koçyiğit ise, uyuşturucu bağımlığı konusunda Türkiye'ye seslenmek için Adana’da olduklarını söyledi. Ülkenin çok can acıtan bir yarasına parmak basan, gençleri bu hususta duyarlı olmaya davet eden böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan kurumlara teşekkür eden Koçyiğit, “Burada gençlere şunu demek istiyorum; korkmayın, bağımlılık bir hastalıktır. Bunun bir hastalık olduğunun farkında olun ve önce ailenizden, sonra yetkililerden yardım isteyin. Çünkü tedavisi mümkün, utanmayın, geç kalmayın. Bir anne olarak hepinize sesleniyorum; gençler önce uyuşturucudan uzak durun. Eşiniz, dostunuz, kardeşiniz bu bağımlılığa kapılmışsa ona yardım eli uzatın. Ona yardım edecek nice müesseselerimiz var. O insanlara yardım etmek hepimizin görevi.” diye konuştu. 


Adana Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise uyuşturucu ile mücadelenin sadece kamunun görevi olmadığını hatırlattı. Sivil toplum kuruluşları, belediye ve toplumun diğer kesimlerini bu mücadeleye destek vermeye çağıran Ünüvar, “Bugün ‘akil gençler projesi’ ile ülkemizin önde gelen sanatçı ve spor adamları ile yapılan yürüyüş şunu göstermiştir ki bu konu topumu topyekûn yanımıza alarak başarılabilecek bir meseledir. İnşallah Adana’dan atılan bu ilk adım, inanıyorum ki ülke genelinde yankı bulacaktır.” ifadelerini kullandı.. 

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atasoy, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Adana'da buluştuklarını söyledi.

Uyuşturucu kaçakçılarının daha fazla kişiyi bağımlı yapabilmek için uğraştıklarını ifade eden Atasoy, "Sadece sağlığımız değil canımız pahasına bu maddeleri kullanarak onları her gün daha da zengin ediyoruz. Bu işe 'dur' deme zamanı geldi. Buna 'dur' diyecek olan yine bizim gençlerimiz ve milli mücadele ruhudur" diye konuştu.

Programa Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narko Timleri ve Toplum Destekli Polislerinde katılması dikkatlerden kaçmadı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.