TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vali Taşkesen’den Mardin için hizmet sözü

Mardin Valisi Mustafa Taşkesen’in göreve başlamasının ardından kısa bir süre sonra tekrar görev yerinin değiştirilerek merkeze alınması tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 19:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Vali Taşkesen’den Mardin için  hizmet sözü

Vali Taşkesen’den Mardin için  hizmet sözü

 

ADNAN AVUKA

MARDİN  (İLKHABER)

Bakanlar Kurulu’nun  son valiler  kararnamesi ile 7 ay önce  Ankara’dan Mardin Valiliği’ne atanan Vali  Mustafa Taşkesen’nin merkeze alınması konusundaki tepkiler sürüyor.

Vali Mustafa Taşkesen için Hilton Oteli’nde  akşam yemeği verildi. Akşam yemeğine Mardin Tugay Komutanı Tuğgeneral Celalettin Çoban, Cumhuriyetbaşsavcısı Mehmet Özel, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Bülent Koç, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Mardin Diyarbakır Süryani Metropoliti Salima Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, Kanaat Önderleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Mustafa Taşkesen’in  7 ay içinde Mardin ve ilçelere yaptığı çalışma ile ziyaretleri içeren sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi. Ardından bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ali İkrem Tuna, Taşkesen’in 7,5 aya çok şeyi sığdırarak başarılı bir dönem geçirdiğini belirtti. Tuna konuşmasına şöyle devam etti; “Başbakanlıkta insan hakları konusunun en revaçta olduğu AB uyum çalışmalarının en yoğun olduğu dönemde insan hakları dairesi başkanlığını yürüten valimiz, Giresun’da ilk valiliğini yaparken, terörün yoğun yaşadığı dönemde 3 yıl gibi Tunceli’de görev yaptı ve ardından önce Tokat, sonra Mardin’de görevine devam etti. Gelişinden sonra  başlayan mübarek  Ramazan’ın tatlı rehaveti ve elektrik kesintilerinin yaz sıcaklarıyla bilerek kavurduğu ovamızdaki eylemler, yol kapanmaları, Suriyeliler’in, Ezidiler’in gelişleri, geri dönüşleri, kamplar Mardin’in temel sorunlarına odaklanmayı zorlaştırırken  içinde olduğu kadar manaya ve maneviyata kıymet  hayatına da renk ve zenginlik katmıştır.”

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği adına Kadir Üründü, Mardin Mezopotamya Gazeteciler Derneği Başkanı Cemil Aydoğan yaptıkları konuşmalarında kısa bir zaman içinde  Vali Mustafa Taşkesen’in Merkez Valiliği’ne alınması eleştirilerek” Böyle bir şey olamaz. Kimin ne yaptığı, ne ettiği hiçte belli değildir” diyerek konuyu eleştirdiler.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, “Valimizi kısa bir zaman içinde  merkeze alınması Mardin ve Mardin insanlarına en büyük hakarettir. Böyle hakaretleri Mardin ve Mardin insanları hak etmiyor. Bize bu hakaretlere layık değiliz. Valimizle kısa bir zamanda  tanıştık. Valimizin çalışmaları ve sempatiği ile gerçekten takdire şayan bir kişiliğini gördük. Mardin’den gitmesi Mardin için büyük talihsizlik, büyük bir kayıptır, Mardin sanki bir deneme tahtası gibi. Her birkaç ayda vali, değiştiriliyor” dedi                   KIZILTEPELİLERDEN BÜYÜK TEPKİ GELDİ

  Mardin’in en büyük nüfusa sahip olan   Kızıltepe ilçesi STK Platformu Federasyonu Başkanı M.Şerif Öter yaptığı konuşmasında  ise “Bundan yaklaşık 8 ay önce yine  bu salonda merkeze alınan önceki Valimiz Sayın Dr.Ahmet Cengiz’in veda gecesi vardı. O gün Sayın Valimiz Dr. Ahmet Cengiz, Sayın Mustafa Valimiz için şu ifadeleri kullanmıştı. “Uzun Yıllardır tanıyorum, çok değerli bir insan, çok değerli bir dostum. Bizden çok daha başarılı olacak, hayırlı hizmetlere imza atacaktır.“ demişlerdi. Bence Sayın Ahmet Valim az bile söylemişti. Sayın valim Türkiye’nin 26’ncı büyük ili olan Mardin’imiz bu güne kadar çok sancılı süreçlerden geçti. Takdir edersiniz ki böyle bir ilde Vali olmak meşakkatli ve zor iştir. Nitekim Ağustos 2014 ayında çiftçilerin elektrik kesintisi nedeniyle üç gün süren eylemleri olmuştu. Henüz bu olayın etkileri ortadan kalkmamış ve sorun çözülmemişken 6-8 Ekim olayları yaşanmıştı. Valimizin başarılı girişim ve halkla olan iyi diyalogu sayesinde büyük can kaybı yaşanmadan beklenmedik bu iki olay selametle atlatıldı. İlimizin sınırda olması nedeniyle, Suriye’den ve Irak’tan büyük bir göç dalgası olarak gelen mültecilerle ilgilenildi ve onların sorunları asgariye indirildi. Halk Valisini kendi arasında deyim yerindeyse“Halkla Vali iç içe“görmeye alışmıştı. Bu güzel dayanışmayı, muhabbeti Anakara’daki büyükler galiba çok gördüler. Sekiz ay önce merkeze alınan Sayın Ahmet Cengiz Valimizin veda programında üzüntüyle Ankara’ya selam olsun demiştim. Şimdi canları sağ olsun, canları sağ olsun diyorum. Sayın Valim Tokat halkı ve sekiz yıl Valilik yaptığınız diğer illerimizin halkı 7’den 70’e özlemle, duyguyla ve gözyaşlarıyla sizi uğurlamışlardı.  Bize öylesine beklenmedik kötü bir sürpriz yaptılar ki, ne özlemimizi ne de duygularımızı yaşama ve yaşatma fırsatı vermeden bizi kayaya çarpmışa çevirdiler. Sizi yakinen tanıdıktan sonra, burada en az bir üç yıl görev yapacaklar ve sonra Mustafa Valimiz kesin ya büyük mega bir şehrimize veya kendi arzularıyla emekli olacaklar diye kendi kendime düşünmüştüm. Doğrusu yaşananlar karşısında söylemek istediğim ve söylenecek çok şey var. Ama her şeyde bir hayır var deyip, bir kez daha susuyoruz.  Sayın Valim siz ve önceki Valimiz Sayın Dr. Ahmet Cengiz gerçekten halkın Valileri olarak sevgiyle gönülleri fethettiniz.  Bu yaşananlar memleket için büyük kayıptır. Bizler 47 Dernek bileşeni olan MTDF ve halkımız sizleri çok arayacak ve özleyeceğiz. Siz Gönüllerde ve hafızalarda bir markasınız, olması gereken idareci profilini sevgiyle icra ettiniz. Adaletli ve tevazulu kişiliğinizi herkes biliyor. Sayın Valim hakkınızı helal ediniz. Yolunuz açık olsun diyoruz” diye konuşmasına son verdi

   Çeşitli kurum ve kuruluşlar Vali Taşkesen’e plaket ve Mardin anısına hediyeler verdi. Son olarak Vali Mustafa Taşkesen, ise yaptığı konuşmasında, ”Benim artık Mardin valisi diye bilin. Ankara’ya gidiyorum ama her zaman Mardin ve Mardinli için hizmet etmeye devam edeceğim. Söz ve Şeref sözü veriyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.