TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BOŞNAKLAR “BAĞIMSIZLIK GÜNÜ’NDE PASTA KESTİ

Bosna Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Bosna Hersek'in, bağımsızlığının 23. yılını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BOŞNAKLAR “BAĞIMSIZLIK GÜNÜ’NDE PASTA KESTİ

ADANA (İHA) -1 Mart Bosna Hersek Bağımsızlık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Bosna Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Ferhat Gezer, merhum lider Aliya İzzetbegoviç'in en kötü barışın savaştan iyi olacağını düşünerek Dayton barış anlaşmasına imza attığını hatırlatarak, "Günümüzde gelinen noktada Bosna-Hersek'in bölünmüşlüğü devam etmektedir. Mevcut yapı itibarıyla Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatlar birlikte yaşamanın ötesinde birlikte hareket etmek zorunda bırakılmıştır. Oysa Sırbistan ve Hırvatistan olmak üzere iki ayrı devlet bulunmaktadır" dedi.
Gezer, Bosna Hersek ile ticaret köprüleri oluşturulmasını gerektiğine dikkat çekerek, yatırım yapmak için Türk müteşebbislerin ilgisinin gerektiğini anlattı. Gezer, "Daha çok gidip gelmek suretiyle orada yaşayan Boşnaklara bir güven ve destek verebiliriz. tarih ve kültür bağlarımız ile Boşnaklar bizim için önemli. O insanlar sizleri gördüğü zaman çok seviniyorlar. Çünkü Türkiye onlar için tarihte büyük bir dostluğun, kardeşliğin aynı bayrağın altında yaşamanın verdiği sevgiyi hatırlatıyor" diye konuştu.
Kutlama etkinliğe Balkan Türkleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Defterdar Metin Otak, Genç Türkistanlılar Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Berdilek, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Zeki Kılıçaslan, Kardeş Kültür Dernekleri Topluluğu Dönem Başkanı Mehmet Demir de katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.