TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HER DEĞİŞİM BİR SIKINTI

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, eczacılığın geleceğinin masaya yatırıldığı “Birlikte düşünüyoruz” çalıştayında uygulanan fiyat politikalarını eleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
HER DEĞİŞİM BİR SIKINTI

ADANA (İLKHABER) - Adana Eczacı Odası’nın “Birlikte Düşünüyoruz” çalıştayında eczacının, eczacılığın ve meslek örgütlerinin geleceği masaya yatırıldı. Çalıştayda “Eczacının, Eczacılık Mesleğinin Geleceği İle İlgili Tespitler”, “Eczacı Odaları Ve Mesleki Birliğimiz TEB’in Geleceği İle İlgili Tespitler”, “Eczacı Kooperatiflerinin Geleceği İle İlgili Tespitler” konularında üç ana başlık altında ele alındı.

 

PROJELER KİTAP OLACAK

Adana Hilton Otelinde düzenlenen çalıştayda eczacılarla bir araya gelerek İlacın üretiminden tüketimine kadar geçen her aşamada tek yetkili olan eczacıların mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, eczacılığın genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak; halkla arasındaki güven ilişkisini kalıcı kılmak, mesleki disiplini /ahlakı korumak amacıyla TEB ve Eczacı Odalarının kurulduğunu hatırlatan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan, yaptığı açılış konuşmasında “Eczacılıkta sürekli değişiklikler olmaktadır. Değişen sağlık politikaları, dermokozmetik ürünlerin/ OTC nin popülerleşmesi, fitoterapötiklerin gündemde ön sıralarda olması, GSS sistemi, ilaç fiyat kararnamesi/sürekli düşen ilaç fiyatları, ilaçta karlılığın azalması gibi gerçekleşen her değişimde biz eczacılar ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktayız. “Eczacılık için söyleyecek sözümüz var” diyerek sizlerle bu çalıştayı düzenledik. Amacımız; Türkiye’deki değişen toplumsal ihtiyaçlar ve değişen sağlık sistemi çerçevesinde mesleğimizin geleceğini karşılaşabileceğimiz sorunlarla ilgili tespitler yapmak, çözüm önerileri sunmak ve pratik projeler geliştirmektir. Bu çalıştay sonucunda ortaya çıkan projeleri bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapları TEB ve tüm eczacılara göndermekle birlikte Haziran ayında yapılacak bölgeler arası toplantısına gelen tüm oda yöneticilerine dağıtmayı planlıyoruz. Bu çalıştayda koordinasyon kurulu olarak görev yapan Ecz Betül Taştepe, Ecz Tuba Ulular Deveci, Ecz. Ömer Özkardeşler ve Ecz. Serdar Ünsal arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Betül Taştepe’nin slayt sunum ile yaptığı bilgilendirmenin ardından altı gruba ayrılan eczacılar çalışmalarını gün boyu sürdürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.