TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MGC’DE BAŞKAN AHMET ÜNAL YENİDEN SEÇİLDİ

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin (MGC) Olağan Genel Kurulu'nda, mevcut başkan Ahmet Ünal 3. kez başkanlığa seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 18:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
MGC’DE BAŞKAN AHMET ÜNAL YENİDEN SEÇİLDİ

MERSİN (İHA) - Metropol İş Merkezi'ndeki Cemiyet Basın Merkezi'nde yapılan kongreye, Mersinli gazeteciler yoğun ilgi gösterdi. 391 üyenin büyük bölümünün katıldığı kongrede ilk etapta 3 liste yarıştı. Mevcut başkan Ahmet Ünal'ın listesinin yanı sıra İsmail Sağlar ve Soner Kan'da liste hazırlayarak MGC yönetimine talip oldu.
Adnan Özdemir'in başkanlık ettiği divan üyelerinin seçiminin ardından önceki yönetimin faaliyet ve denetim raporları okunarak oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından söz alan MGC Başkanı Ahmet Ünal, bugünün Mersinli gazeteciler için bir bayram günü olduğunu belirterek, "Kendi içimizde konuşacağız, tartışacağız, ama buradan zaferle çıkacağız. Çünkü Anadolu basınının gerçekten güçlenmeye, birlikte omuz omuza olmaya, sıkıntılarını atmaya, birleşerek Türkiye sevdasını dile getirmeye ihtiyacı var. İşte bu kongrede birlikte bunları yapacağız. Bu kongrenin kentimize kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Biz Anamur'dan Camlıyayla'ya bir bütünüz. Büyük-küçük demeden büyük bir aileyiz. Elbette ki, bazı eksikliklerimiz ve hatalarımız olacak, ama bir şeyi çok iyi yaptığımıza inanıyorum, kardeşliği büyüterek yaşatıyoruz. Eksikliklerimiz olmuş ise yönetim kurumu adına özür diliyorum" dedi.
Ünal'ın konuşmasının ardından söz alan bazı üyeler, MGC'nin üye yapısı, cemiyet merkezi gibi konularda eleştirilerini dile getirdi. Eleştirilere yanıt veren Ünal, bunlardan ders alacaklarını, üyelerin önerilerini dikkate alacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından tüzük değişikliği için oylama yapıldı. Zaman zaman tartışmaların olduğu oylama sonunda MGC yönetim kurulu üyeliği sayısı 11'den 15'e çıkarılırken, 2 yıl sınırlaması ise kaldırıldı.
Bu sırada yaşanan tartışmaların ardından İsmail Sağlar ile Soner Kan, adaylıktan çekildiklerini açıkladı. Açık oylama ile yapılan seçimde Ahmet Ünal başkanlığındaki liste MGC yönetimine seçildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.