TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SOLU BÜTÜNLEŞTİRELİM

DSP Adana İl Başkanı Altınok, genel başkanları Masum Türker ile yaptığı görüşmeyi kamuoyuyla paylaştı ve soldaki partilere çağrıda bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
SOLU BÜTÜNLEŞTİRELİM

ADANA (İLKHABER) - DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok,7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler ve solda birlik platformu ile ilgili İl Başkanlarının Ankara Genel Merkezde Genel Başkan Masum Türker’in fikir alış verişinde bulunduğunu söyledi.

Toplantıya katılan DSP Adana İl Başkanı Fatma Altınok, verimli geçen bu toplantıyla ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

DSP’nin halkın özlemlerinden doğmuş, iktidar olmuş bir parti olduğunu vurgulayan Altınok, şunları dedi:

“Kamuoyunda yer alan anketler algı yönetimi için kullanılıyor. AKP’nin gerçek oyu yüzde 32 ile 34 civarındadır. Yaratılan algıyla AKP yeniden iktidara gelecekmiş gibi gösteriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın meydanlarda 400 milletvekili istiyorum demesi AKP oylarındaki düşüşün algılanmasını önlemek amacıyla milletvekili çıtasını yükseltiyor. Vatandaşlarımız sandığa gitmek istemiyor. Siyasetten umudunu kesmiş durumdadır. Kurumsal bir işbirliği yapmak için adım attık. Solda Birlik Platformuyla AKP iktidarına son vereceğiz. 

DSP’nin 3 kez iktidar olmuş yaşayan tek partidir. DSP Genel Merkezi  yaklaşık 6 aydır ciddi bir çalışma içindedir. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 12 milyondan fazla seçmen sandığa gitmedi. 7 Haziran 2015 milletvekili seçiminde ise iktidar alternatifi bir hareket gelirse 10 milyon civarında seçmen sandığa gideriz diyor. Sandığa gitmeyeceğiz diyen seçmenin yüzde 60’ı geçmişteki seçimlerde sol partilere oy vermiş seçmendir. Türkiye’de iktidar odaklı çalışma yapılması gerektiğini düşündük.

Bizim için önemli olan, ülkemizi mevcut iktidardan kurtarmaktır. Bu nedenle solda birlik önemlidir. Bazı gazetelerde , DSP kapansın, Genel Başkanı Masum Türker CHP’den milletvekili olsun şeklinde CHP kaynaklı haberler yazıldı. Bu söylem doğru bir söylem değildir. Genel Başkanımızın böyle bir talebi olmadı Genel Başkanımız Türker Bakanlık da yaptı. DSP’yi iktidar tatmin eder. DSP iktidara ortak olabilecek bir oluşum içinde yer alır.

Bütün Sol Partilere çağrıda bulunuyorum. Gelin solu bütünleştirelim. Solda birlik platformu oluşturalım. AK Parti iktidardan insin.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.