TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar emeklerini sergiledi

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği üyesi kadınlar tarafından 8 Mart etkinlikleri kapsamında fotoğraf- seramik- el sanatları sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Kadınlar emeklerini sergiledi

Kadınlar emeklerini sergiledi

 

 

 

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği üyesi kadınlar tarafından 8 Mart etkinlikleri kapsamında fotoğraf- seramik- el sanatları sergisi açıldı.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Fuayesi’nde açılan sergi hakkında gazetemize bilgi veren Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği Başkanı Çiğdem Akça, kendilerinin kadının ve çocukların her alanda desteklenmesini hedefleyen bir dernek olduklarını aktardı.  8 Mart tarihlerinin kadına yönelik şiddetle anıldığına dikkat çeken Akça bu sergi ile bu dönem kadın istihdamı ve kadın girişimciliğini ön plana çıkartmaya çalıştıklarını ifade etti. Akça, “Kadınların 8 Martlar da hep kadına yönelik şiddetle anılmasındansa bu dönem kadın istihdamı ve kadın girişimciliğini ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Bu alanda üretken kadın Adana’da çok fazla var.  Ama kadınlar ürettikleri l emeği, ürünleri satışa çeviremiyorlar. Bu konuya dikkat çekmek istedik. Tabi ki kadına yönelik şiddetin durdurulması bitirilmesi bizim için en önemli nedenlerden biri.  Bu konuda da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu sergi önce insan sonra kadınım kampanyamızı desteklemek amaçlı 8 Mart etkinliklerinden birisi. Daha sonra bir yemek ve bir saha çalışması yapmayı planlıyoruz. Elimizden geldiği kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bugün burada 8 kadının el emeği ürünleri var. Burada seramik, fotoğraf, cam çalışması, ayrıca el emeği ürünler ve ahşap boyama ürünleri de bulunuyor. Sergimiz  "2-3-4-5 Mart” tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Fuayesi’nde açık kalacaktır” dedi.

 

Öte yandan kadınların açtığı sergi vatandaşların yoğun ilgisine uğradı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.