TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş vadiyle dolandıran kişiye suç üstü

Adana'da hastanede işe sokma vaadiyle 4 kişinin 700 lira parasını dolandıran şahıs, iş isteyen kadın kimliğindeki polisten para alırken suçüstü yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 19:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
İş vadiyle dolandıran kişiye suç üstü

İş vadiyle dolandıran kişiye suç üstü

 


ADANA (İHA) - Adana'da hastanede işe sokma vaadiyle 4 kişinin 700 lira parasını dolandıran şahıs, iş isteyen kadın kimliğindeki polisten para alırken suçüstü yakalandı. Suçüstü anı güvenlik kamerası tarafından da görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, Serdar G. (33), sohbet ettiği arkadaşının iki kadın yeğenine çalıştığını belirttiği Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işe sokabileceğini söyledi. Bir süre sonra arkadaşıyla yeniden buluşan Serdar G., yöneticiler ile konuştuğunu ancak para istediklerini söyledi. Bunun üzerine işe girmek isteyen iki kadın, Serdar G. ile 2 bin liraya anlaştı. Sadece 350 lira para veren kadınlar, aradan zaman geçmesine rağmen işe alınmadı. Kadınlardan biri bu durumdan şüphelenerek polise başvurdu. Bunun üzerine polis bir plan yaptı. Plan dahilinde mağdur kadın, Serdar G.'yi arayarak, "Benim bir kadın arkadaşım daha var, o da işsiz, ona da hastanede iş bulabilir misin?" dedi. Serdar G. iş bulabileceğini ancak para vermeleri gerektiğini söyledi. Genç kadın, arkadaşının parasının hazır olduğunu söyleyip bir kafenin adresini vererek "Gel paranı orada al" dedi. Bunun üzerine genç kadın ve iş isteyen kadın kimliğindeki polis kafeye geldi. Bir masaya oturan iki kadın ve dolandırıcının ardından kafeye iki de sivil polis geldi. Kadın polis, seri numaraları daha önceden alınmış paraları dolandırıcıya verdi. Dolandırıcı parayı aldıktan sonra hemen yan masada oturan sivil polisler dolandırıcının yanına oturdu. Serdar G.'ye "Polis. İş vaadiyle dolandırırken suçüstü yakalandın" dedi. Sipariş almaya gelen garson kız ise neye uğradığını şaşırıp ayrıldı. Soğukkanlılığıyla dikkat çeken zanlı, emniyete götürüldü. Operasyon anı ise işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.