TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletin gönlüne girin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da bulunan valilerle öğle yemeğinde bir araya geldi ve kendilerine önemli önerilerde bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Milletin gönlüne girin

Milletin gönlüne girin

 

 

 

ADANA(İLKHABER) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanlığı Valiler Toplantısı için Ankara’da bulunan valilerle öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Saray’ında gerçekleşen yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, valiler toplantısının ülkemiz, milletimiz, şehirlerimiz için hayırlı neticeler getirmesi temennisinde bulundu.

"MİLLETİMİZE AŞK İLE HİZMET EDİN"

Valilerin, kendi şehirlerindeki resmî ve sivil tüm kuruluşlar arasında sağlayacakları koordinasyon, temin edecekleri uyumun çok önemli olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı şekilde, 81 vilayetimizde görev yapan valilerimizin, hem devlet politikaları, hem de hizmet standardı açısından koordinasyon ve uyum içinde hareket etmelerini önemli görüyorum. Devlet aygıtı, elbette her biri kendi görev alanında müstakil olarak çalışan, ama diğer unsurlarla da ahenk içinde hareket etmek mecburiyetinde olan bir mekanizmadır. Bu sistemin bir de ruhu vardır. O ruh, millete hizmet aşkıdır. Siz, milletle aranıza mesafe koyarsanız, millete tepeden bakarsanız, milletin derdine, sıkıntısına, talebine kulaklarınızı kapatırsanız, asla başarılı bir kamu görevlisi olamazsınız. Bu siyasetçiler için de, şimdi tabii biraz siyasetten kopuk gibi olsak da, aynen geçerlidir.” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece rutin işleri yürüterek, sadece merkezden gelen emirleri yerine getirerek milletin gönlüne girmenin mümkün olmadığını belirtti. 

"SADECE HİZMET ETMEK YETMEZ, ÖNEMLİ OLAN MİLLETİN GÖNLÜNE GİREBİLMEKTİR"

Valiler için hizmetin gerek olduğu, ancak bunun yeterli olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki yeterli olan nedir? Yeterli olan milletin gönlüne girebilmektir. Eğer milletin gönlüne girebiliyorsanız, o zaman gereği de yeterli oluşu da yerine gelmiş demektir. Bunun için, gece-gündüz demeden, kar-kış demeden, her fırsatta, her vesileyle milletin içinde olmalısınız” dedi.

"HER VALİMİZ, KENDİ ŞEHRİNİN HAZRETİ ÖMER’İ OLMALIDIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilerin milletle iç içe olması, mahalle kahvesinde oturup, oradaki insanlarla çay içip sohbet etmesi, tarlada çalışan rençberle, fabrikada çalışan işçiyle, şehrin arka sokaklarında maç yapan çocuklarla, hastalarla, yoksullarla, esnafla sohbet edip, onları dinlemesinin önemini vurgulayarak, şunları söyledi: “Milletin içinde olmayan, milletin derdini bilmez. Bu millet bizim ailemiz raporlar, rakamlar, istatistikler, brifingler elbette önemli. Ama bunların hiçbiri, insanlarla bizzat sokakta, işyerlerinde, evlerinde yaptığınız sohbetlerin, gözlemlerin, tespitlerin sahiciliğini, derinliğini size sunamaz. Her Valimiz, kendi şehrinin Hazreti Ömer’i olmalıdır. Devletin soğuk yüzünü, demir yumruğunu değil; sıcak elini, gülen yüzünü, şefkatli kollarını temsil etmelisiniz. ‘Göz görmeyince gönül katlanır’ diye bir söz var. Bizzat yerinde görmediğiniz meselelere, kâğıt üzerinde ne kadar biliyor olursanız olun, tam manasıyla vakıf olamazsınız. Bunun için, milletle irtibatınızı asla koparmamalısınız. Ben 40 yılı bulan siyasi hayatımda, arada fasılalar da olsa, 20 yılı bulan kamu yöneticiliği hayatımda, ne öğrendiysem milletimden öğrendim. Millet iyi bir öğretmendir, iyi bir eğitmendir. Bu süreçteki tüm başarımı da milletimle olan irtibatımı sıkı tutmama borçluyum” şeklinde konuştu.

“İNSANI İHMAL ETTİĞİNİZDE, DEVLETİ ZATEN AYAKTA TUTAMAZSINIZ”

Sürekli olarak, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ dediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Evet, siz insanı ihmal ettiğinizde, devleti ayakta zaten tutamazsınız. İnsanın olmadığı yerde devlet olur mu? Bizim milletimizin devletine olan saygısı, bağlılığı, sadakati, ihtiyacı olduğunda devletinin onun yanında olacağını bilmesinden kaynaklanır.  Bir milletin içine tefrika niye girer biliyor musunuz? Devlet, vatandaşını ihmal ettiği için girer. Sizin vatandaşın hayatında, gönlünde, umutlarında bıraktığınız boşluğu, gelir birileri doldurur.  İşte o zaman devlet aygıtı teklemeye başlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihteki büyük liderlerin, halkla devlet arasındaki mesafeyi kapatma başarısını göstermiş kişiler olduğunu, her Valinin, kendisinin oradaki vekili ve ilin lideri olduğunu söyledi. 

“BAŞARINIZ, O ŞEHİRDE BIRAKTIĞINIZ HOŞ SADA İLE ÖLÇÜLÜR”

Devleti temsil etmenin sadece, onun yetkilerini kullanmakla olamayacağını, devleti temsil etmenin, asıl milletin gönlünü kazanmakla mümkün olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Valilere, “Başarınız o şehirde bıraktığınız hoş sada ile ölçülür. ‘Bir zaman bir Valimiz vardı, burada neler yaptı. Geldi bizimle birlikte, evimizde çayımızı içti, evimize geldi yer sofrasında yemeğimizi yedik… Evde otlu peyniri yedi…’ bunu demesi lazım. Eğer vatandaş bunu diyorsa, o 10 üzerinden 10’dur. O not çok önemli.  Valilik, standart memur anlayışıyla yürütülebilecek bir görev değildir. Yaptığınız hizmetler ve kazandığınız gönüller, sizi hayatınız boyunca takip etmeli. Bulunduğumuz makamlar mazeret değil, icraat makamıdır. Mevzuat maharete mani değildir. İstidat imkânı aşar. Bunu başarabilen tüm Valilerimizi kutluyorum. Bunu temin edememiş olan Valilerimizin de, şöyle şapkayı önlerine koyup bir düşünmeleri lazım. Nerede eksik yaptıklarını, nerede hata yaptıklarını görmeleri ve süratle bunun telafisi yoluna gitmeleri lazım. Ben, buradaki her bir arkadaşımın bu anlayışla hizmet ettiğine inanıyor, kendilerinden bunu bekliyorum” dedi.

 “İNŞALLAH HEP BİRLİKTE MİLLETİMİZİN GELECEĞE GÜVENLE BAKMASINI TEMİN EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda Valilerimize çok önemli görevler düştüğünü ifade ederek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Bölgede görev yapan Valilerimiz, öncelikle oradaki insanlarımızın Çözüm Süreci ile ilgili umutlarını, beklentilerini, heyecanlarını canlı tutmalıdırlar. Başta STK’lar olmak üzere hepsiyle Valilerimizin çok sıkı ilişkileri olmalı. Kanaat önderlerini yanlarına çekmek suretiyle de bütün bu süreci inşallah beklediğimiz istikamette olgunlaştırmalıdırlar. Sürece yönelik tehditlerin en büyük panzehri budur. Diğer bölgelerde görev yapan Valilerimiz de vatandaşlarımıza bu meselenin önemini anlatmalı, sabırla, dirayetle, kararlılıkla netice alınabileceği hususunda kendilerini ikna etmelidirler. Sizlere güveniyorum. İnşallah hep birlikte ülkemizin bu önemli meselesini hal yoluna koyacak, milletimizin geleceğine güvenle bakmasını temin edeceğiz. Burada, milletin evinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bizlerle birlikte olduğunuz, soframızı paylaştığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Görev yerlerinize döndüğünüzde oralardaki tüm vatandaşlarıma selamlarımı, muhabbetlerimi iletmenizi rica ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.