TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık, parasız olmalı

CHP Adana milletvekili aday adayı Av. Rukiye Çinkılıç, Saimbeyli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti, sağlık alanındaki uygulamaları eleştirdi:

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Sağlık, parasız olmalı

  Sağlık, parasız olmalı

 

ADANA(İLKHABER) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç, Saimbeyli İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. İlçedeki partililerle bir araya gelen Çinkılıç, vatandaşların milletvekillerinden beklentilerini dinledi.
Adana’nın tüm ilçelerinde çalışmalar yaptığını hatırlatan ve taşradaki sorunları ve çözüm yollarını iyi bildiğini söyleyen Çinkılıç, Adana’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Saimbeyli’de yaşayan vatandaşların da iktidar tarafından yalnızlığa itildiğini kaydetti.

“VATANDAŞIN SAĞLIĞI BOZULDU”
Sağlıktan, güvenlik paketine kadar bir çok farklı konuda açıklama yapan Av. Çinkılıç, "Sağlık politikalarıyla iktidara gelen AKP hükümeti, sektörü ve vatandaşı adeta can çekişir hale getirdi. Hastanede muayene olduktan sonra bir de eczanede ilaç ve muayene ücreti ödenmesi hiçbir demokratik toplumda yaşanan bir olay değildir. Bununla da yetinmeyen hükümet vatandaştan ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) aracılığıyla katkı payı alıyor” dedi.
Sağlığın bir insan hakkı olduğuna işaret eden ve parasız olması gerektiğini vurgulayan Çinkılıç, “Ülkemizdeki hastaneler iktidar eliyle adeta ticarethanelere dönüştürüldü. Geçim sıkıntısı ve işsizlikle mücadele eden vatandaşlarımız neredeyse hastanelere gidemeyecek hale geldi. Önümüzdeki genel seçimler hayati önem taşıyor. İktidarın başına buyruk hareket etmesine son vereceğiz” diye konuştu.

VATANDAŞ TEDİRGİN
Vatandaş olarak gidişattan tedirgin olduklarını belirten Saimbeylililer ise güvenlik paketinden sonra bu tedirginliklerinin arttığını ifade etti. CHP Adana Milletvekili Aday Adayı Av. Çinkılıç, "İç güvenlik yasası polis devletine giden bir yoldur. Polis, halkı korumak için var ancak bugün polisin sadece hükümeti koruması için yeni paketler hazırlanıyor. Bu olumsuzluk da hükümetin kendi halkından korktuğunu gösteriyor. Halkından korkan bir iktidar olamaz” dedi.

“ÜLKEMİZİ DÜZLÜĞE ÇIKARACAĞIZ”
Ayakkabı kutularından para çıkmadan önce hükümetin güvenlikle ilgili bir şikayetinin olmadığını ancak para kutularının ortalığa saçılmasının ardından suçluluk psikolojisiyle yeni paketler hazırladığını ifade eden Çinkılıç, “Hükümet, CHP iktidarında kendileriyle ilgili açılacak soruşturmaların önünü kapatmaya çalışıyor. Artık aleyhlerinde konuşulmasına, eleştiriye bile tahammülleri kalmadı. CHP, halkın partisidir ve halk için hayata geçireceği yeni stratejilerle ülkemizi düzlüğe çıkaracak tek partidir” ifadelerini kullandı.
Üniversite yıllarından bu yana her seçim döneminde aktif olarak çalıştığını dile getiren Av. Çinkılıç, "Bizler memleket sevdalısıyız. Memleketi gerici anlayışa teslim etmeyeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.