TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Barajda su seviyesi arttı

Adana Seyhan Baraj Gölü’nde su seviyesi yüzde 11 arttı. Kuraklığın geride kaldığı günlerde yaşanan bu artış Adanalıları sevindirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 18:23
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Barajda su seviyesi arttı

Barajda su seviyesi arttı

 

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeni ile barajlar kuruma aşamasına gelmişti. Adana Seyhan Baraj Gölü’nde de su seviyesinin belli ölçüde azaldığı objektiflere yansımıştı. Kış ayında yağan yağmurlar nedeni ile Seyhan Baraj Gölü’nün su seviyesi son dönemde yüzde 11 arttı.

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık 2014 yılında Çukurova'yı da vurmuş Ocak ayında yağmurların yağmaması nedeni ile Seyhan Baraj Gölü'nde sular kıyıdan yaklaşık 400-500 metre çekilmişti. Su miktarının azalması nedeniyle vatandaşlar bu alanlarda balık tutup piknik yapıyordu. Menderes Adası’nda bulunan bici bici ve çay satıcıları barajın içine kadar masa sandalye yerleştirerek müşterilerini bu alanlarda ağırlıyorlardı. Ancak yağan son yağmurların ardından su seviyesi barajda yükselmeye başladı. Durum böyle olunca bici bici satıcılarının kullandığı baraj içindeki alanlar tekrar sular altında kaldı. Birçok satıcının ışıklandırmada kullandıkları demir malzemelerin suyun içinde kaldığı objektiflerimize yansıdı.

 

Öte yandan Seyhan Baraj Gölü’nün geçtiğimiz yıldan buyana doluluk oranının yüzde 11 arttığı öğrenildi. 3 Mart 2014 tarihinde baraj doluluk oranı yüzde 74.38 iken, 3 Mart 2015 tarihinde ise doluluk oranı artışla birlikte 85.33’e yükseldi.  2014’te 118.65 metre olan su seviyesi, 121.96 metreye çıktı. 1 Milyar 640 Milyon 894 Bin 381 metreküp olan su miktarı ise 2015 yılında 1 Milyar 882 Milyon 435 Bin 500 metreküp oldu. Yaşanan bu gelişme Adanalıları sevindirdi. Satıcılar suyun yükselmesinin ardından malzemelerini su altında kalan alandan boşalttıklarını söyledi. Yerleri sular altında kalan satıcılardan bazıları teknelere masa sandalye atarak, müşterilerini su üstünde ağırlamaya başladı. Havaların sıcak olduğu hafta sonlarını fırsat bilen vatandaşlar soluğu bu satıcıların bulunduğu alanlarda aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.