TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Murat Sincar HDP’den aday adayı oldu

Adana’da milletvekilliği aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Murat Sincar HDP’den aday adayı oldu

Murat Sincar HDP’den aday adayı oldu

 

 

Bayram BULUT

 

 

ADANA (İLKHABER) Adana’da milletvekilliği aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor. Son olarak dün Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Başkanlığı’na milletvekilliği aday adaylığı için Adana’nın sevilen oto galericilerinden Murat Sincar başvuru yaptı.

Daha sonra parti binasında bir açıklama yapan Sincar, ilk olarak kendini tanıttı. Kendisinin 1974 yılı Adana doğumlu olduğunu belirten Sincar, “Aslen Mardin Ömerliliyim.  Lise öğrenimimi Adana’da tamamladım. Halen Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi öğrencisiyim. İş olarak serbest ticaretle uğraşıyorum.  Genelde ülkemizin, özelde de halkımızın içinde bulunduğu durum ve bir bütün olarak siyasi hareketimizin, özelde de halkımızın içinde bulunduğu durum ve bir bütün olarak siyasi hareketimizin gelmiş bulunduğu aşama ve genel konjüktür, gerek toplum olarak, gerekse de birey olarak omuzlarımıza ciddi sorumluluk ve görevler yüklemektedir. İçerisinden geçilmekte olan sürecin hassasiyeti ve tarihsel öneme haiz oluşu sorunların yıkıcılığını kat be kat arttırmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, birçok açıdan dönüm noktası olma özeliği taşımaktadır.” dedi.

Çözüm süreci hakkındaki görüşlerini de aktaran Sincar, “Bu dönemi bu denli önemli kılan olgulardan bir tanesi de büyük emek ve çabalarla yürütülmeye çalışılan çözüm sürecidir. Bu sürecin başarılı olması halinde halkımızın kazanımları çok büyük olacak, ülkemiz, toplumsal, siyasal ve ekonomik alanda çok ciddi hamleler yapıp bölgede ve dünyada örnek teşkil edebileceği gibi başarısız olması halinde ise sonu belli olmayan çok tehlikeli  bir kaos ve şiddet sarmalına çekilip Ortadoğu’daki mevcut kanlı kargaşa ortamı içine itilebilir. Elbette bu durum aklı başında hiç kimsenin arzulamayacağı  bir felaket durumu olur. Böylesine önemli bir sürece denk gelen 2015 genel seçimlerine normal bir seçime verilecek önemden çok daha fazla bir önem atfetmemizi zorunlu kılıyor. Bu anlamda herkesin kendi çapında üstüne düşeni yapması gerektiğine olan inancımla, barışçıl ve demokratik alanda çalışma kararlılığımın bir göstergesi olarak aktif siyasete girme kararı almış bulunmaktayım. Bu kararı alırken hiçbir kişisel menfaat ve kaygı gözetmeksizin, sadece halkıma ve ülkeme karşı sorumluluğumun gereği olarak siyasi ve politik kulvarda üstüme düşeni yapma istek ve arzusu ile hareket ettiğimin altını çizerek belirtmek isterim” diye konuştu.

Kendisinin aday adaylığı başvurusunu yaptığını ve tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini aktaran Sincar, “Parti nezdinde ülkenin siyasi ve toplumsal geleceğini yakından ilgilendiren ve hatta bir bakıma kaderini belirleyeceğine inandığım 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Adana’dan Halkların Demokratik Partisi Milletvekili aday adayı olduğumu halkımıza ve kamuoyuna ilan ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başvuru dosyamı sayın İl Başkanına teslim ettim. Bu yolda bana manevi desteğini esirgemeyen ve yanımda bulunacak olan değerli dostlarıma sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.