TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BİLGİ BİRİKİMİMİ KENTE AKTARMA ZAMANI GELDİ

Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Özçelik, İLKHABER’e yaptığı açıklamada neden aday olduğunu anlattı:

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2015 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2015 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
BİLGİ BİRİKİMİMİ KENTE AKTARMA ZAMANI GELDİ

  Adnan AVUKA

MARDİN (İLKHABER) - Mardin iş dünyasında 70 yıldan beri “Yaptıklarım, yapacaklarımın teminatıdır...” düşüncesiyle hareket ettiğinden etrafta sürekli itibar gören ve herkes tarafından sevilen Özçelik ailesinin oğlu, tanınmış iş adamı Mardin Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı  Kenan Özçelik Ak Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

Mardinli iş adamı Kenan Özçelik İLKHABER’in Mardin Temsilcisi Adnan Avuka ile uzun uzadıya sohbet ederek görüşlerini aktardı. Sohbetin ardından yönelttiğim “Neden  aday oldunuz?” soruma Özçelik şöyle cevap verdi:

“Çok şükür tertemiz, lekesiz bir iş hayatımız oldu. Artık siyasete odaklanarak uzun yıllar edindiğim bilgi beceri  ve deneyimlerimi güzel Mardin’imiz için ve hemşerilerimin yararına kullanmanın zamanının geldiğini düşünüyorum. O nedenle siyasete atıldım.”

Özgeçmişi hakkında bilgi veren Özçelik, bu konuda da şunları söyledi:

1959 yılında Mardin'de doğdum. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İşletme Bölümü’nü bitirdikten sonra, uluslararası deneyim kazanmak ve yabancı dillerimi geliştirmek üzere bir kaç yıllığına yurt dışına giderek ticaret yaptım.
Babam Abdülkerim Özçelik'in kurmuş olduğu ve amcalarım ile birlikte yıllarca Mardin ve ilçelerinde herkesin güvenerek alışveriş yaptığı lastik, beyaz eşya ve 35 yıl boyunca Renault bölge bayiliğini yapan şirkette bir süre çalıştıktan sonra yönettim. 
2005-2015 yılları arasında Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis Başkanlığı yaptım. Ticari hayatım ve meclis başkanlığım süresince edindiğim çok fazla deneyim ve birikimim, sayısız yerel ve ulusal projenin gerçekleşmesinde katkım oldu.

Soru: Milletvekili seçilmeniz halinde Mardin ile ilgili ne gibi projeleriniz var?

Cevap: Her şeyden önce Mardin'de ekonomiyi geliştirmek, refahı yükseltmek, işsizliği en aza indirmek, öncelikle kişi başına düşen milli geliri Türkiye ortalamasının yarısı olan 5 bin dolardan 11 bin dolara çıkartabilmek için var olan fırsatları harekete geçirmek istilyorum.
Bu fırsatlardan bir kaçını şöyle özetleyebilirim.
- Turizm sezonunu 4 aydan 12 aya çıkaracak tarih, kültürler, medeniyetler, dinler gibi araçlar var.
- Tarımda ürün çeşitliliğini arttırmak. Seracılık, çiçekçilik, değeri yüksek tarım ürünlerinin üretimi ve ihracatı için altyapı oluşturmak.
- Sanayi hamlesi yapmak. Barış sürecinin tamamlanmasını bekleyen bir çok markanın Mardin'de fabrika yatırımı yapmasını sağlamak, iş imkanları oluşturmak. Bu markalar ile zaten sıkı ilişkilerim ve karşılıklı güvenimiz mevcuttur.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ALANLAR 
-Kadınlarımızı ve kızlarımızı bir eğitim seferberliği içine çekmek. Mardin’de eğitimin daha yüksek puanlara geçirebilmek için sıkı bir eğitim projesini hayata geçirmek ve gençlerimizi yarının ülkesini idare edebilecek bir duruma getirmek.

- Kadın girişimciliğini teşvik etmek, onları üretime kazandırmak. Milli ekonomiye katkı sağlamak,
- Etnik ve dini milliyetçiliği bırakıp insan hakları ve mülkiyet hakları bilincini yaymak üzere eğitim ve sempozyumlar yapmak. Kardeşliği pekiştirmek.
- Mardin'in her sokağını sinema stüdyosu haline getirip, sektörü teşvik etmek, Mardinwood sinema sanayiini oluşturmak. Şehrimiz ve ülkemizin güzelliklerini dünyaya tanıtmak.
- Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak üzere spor alt yapısını güçlendirmek. Mardinspor’u hak ettiği yere getirmek.

-Hükümetin programında yer alan ve özellikle büyük önem taşıyan barış, çözüm sürecinin mutlu sonla bitmesi yönünde çaba harcamak. Zaten bizler daha milletvekili aday adayı olmadan bu projenin gerçekleşmesi ile Türkiye’ye ve özellikle Güneydoğu illerine getireceği nimetleri saymakla bitiremeyiz. Bu yüzden de bu süreci en iyi koşullarda destekliyoruz. Analar, babalar artık ağlamayacak. Sevenler mutlu olacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.