TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HDP, milletvekili aday adaylarını basına tanıttı

Halkın Demokrasi Partisi Adana’da milletvekili aday adaylarını basına tanıttı. Seyhan Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına partili kadınlar da yoğun ilgi gösterdi. Halkın Demokrasi Partisi Adana’da milletvekili aday adaylarını basına tanıttı. Seyhan Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısına partili kadınlar da yoğun ilgi gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2015 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2015 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
HDP, milletvekili aday adaylarını basına tanıttı

SÜREYYA URİ

ADANA-HDP’den milletvekili olmak isteyen 7’si kadın toplamda 35 aday adayı dün Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan bir toplantı ile basına ve kamuoyuna tanıtıldı. Alfabetik sıraya göre önce kadınlar sonra da erkek aday adaylarının isimleri tek tek anons edildi. Aday adayları Kültür Merkezi’nde platforma çıkarken, bazı engelli aday adayları engelli rampası bulunmaması nedeniyle platforma çıkarken zorlandı.

Toplantıda açış konuşmasını HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Yıldız yaptı.  Kürtçe olarak başladığı hitabını Türkçe sürdüren Hüseyin Yıldız, HDP’nin “Artık umut kalmadı” diyenlerin partisi olduğunu söyledi. Yapılan anketlerde HDP’nin oy oranının yüzde 14’e yükseldiğinin görüldüğünü iddia eden  Yıldız, 81 ilde yapılan anketlerde yüzde 44 oranında insanın HDP’ye oy verebileceğini söyleyebilmesinin ise büyük önem taşıdığını söyledi.

35 Aday adayının her birinin ayrı bir değer olduğunu söyleyen Yıldız, bu nedenle aday adaylarını konuşmasında aday olarak tanıttığını, çünkü her birinin yine bir aday gibi çalışacağını vurguladı. 35 aday adayından 5 adayı parlementoya göndermek için sıkı biçimde çalışacaklarını ifade eden Yıldız, 5 adayın parlementoya girmesinin artık hayal değil, zor ama mümkün olduğunu söyledi.

Daha sonra aday adayları tek tek kendilerini tanıttı.

HDP milletvekili aday adayları şu isimlerden oluşuyor:

Beyhan Güneyli, Derya Çiçek Nar, Feyruze Gümüş, Feride Peynirci, Hatice Kavran, Nefise Balyemez, Ahmet Kılıç, Ahmet Özer, Burhanettin Hattısarı, Barış Karabıyık, Hamdullah Çelik, Hayri Çırak, Hayri Haköver, Hıdır Koluman, Hüsnü Yiğit, İsmail Başaran, Kemal Okutan, Mehmet Zahir Karaboğa, Mehmet Yardımcı, Murat Sincar, Mürsel Yıldız, Nurettin Yentürk, Ömer Uluçay, Refik Bayev, Reşit Ertaş, Selman Altay, Şiar Rişvanoğlu, Tugay Bek, Vedat Özkan, Yusuf  Tek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.