TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zekiye öğretmene göz yaşı

Mardin Midyat ilçesi Açırlı mahallesinde, 11 yıllık ilk okul sınıf öğretmenliği yapan 33 yaşındaki Zekiye Pala, Mardin Özel Hareket Müdürlüğü Kabala yolunda bir kamyonetin çarpması sonucu hayata veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2015 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2015 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Zekiye öğretmene göz yaşı

Zekiye öğretmene göz yaşı

 

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Mardin Midyat ilçesi  Açırlı mahallesinde, 11 yıllık  ilk okul sınıf öğretmenliği yapan 33 yaşındaki Zekiye Pala, Mardin Özel Hareket Müdürlüğü Kabala yolunda bir kamyonetin çarpması sonucu hayata veda etti.

Geçirdiği trafik kazasında hayata gözlerini yummasıyla büyük bir üzüntü yaratan Öğretmen Zekiye Pala için görev yaptığı Mardin Merkez Artuklu ilçesi  Aycan Çaltekin Sakarya İlkokulu’nda bir tören düzenlendi. Okul idaresi tarafından yapılan törende mesai arkadaşlarının ve okuttuğu öğrencilerin göz yaşları sel gibi aktı. Öğrencileri göz yaşları arasında öğretmenlerini son yolculuğuna okudukları çeşitli şiirlerle uğurladı.   

Okul Müdürü Ekrem Turan burada yaptığı konuşmada kendini zor tutarak şöyle dedi:

“Öğretmenlik her şeyden önce vicdan meselesidir. Tahta sıralarında oturup ”Ben anlamadım” diye bakışları anlayıp bire bir tekrar anlatmaktır. Bir anne-baba gibi ilgilenmektir. Öğretmen, aynı anda onlarca çocuğun sesine kulak vermek, bıkmadan, usanmadan, kızmadan sorunlarla ilgilenmektir. Öğretmen olmak onlarca çocuğa yarın ne anlatacağım diye akşamdan hazırlık yapıp bir sonraki güne hazır olmaktır. Öğretmenlik geleceğe hazırladığın yüzlerce çocuğun sorumluluğunu taşımaktadır. Öğretmen bu kadar zorluğu varken inadına mesleğini severek yapan; öğrettikçe, eğittikçe mutlu olan bir kişidir.

Aramızdan ayrılmış olsa bile Zekiye öğretmeni öğrencilerine gösterdiği anne şefkati sorumluluğuyla, vicdanıyla mutlu ve güzel  yüzüyle daima  aramızda olacaktır. O her zaman bizlerin ve öğrencilerinin kalbinde yaşayacaktır. Ruhu şad olsun, mekanı  cennet olsun.”

Törenden sonra idareciler, öğrenciler ve veliler sınıfa geçerek Zekiye öğretmenin ruhu için Fatiha okudu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.